Paste cu fructe de mare

de Roxana in Fructe de mare, 20 Mai 2010 | 5588 vizualizari

 

e prima data cand fac si au iesit asa de bune...le-am devorat pe loc .......cu pozele m-am chinuit putin ca era seara, mai aveau si aburi :))

 

INGREDIENTE

  • 500gr fructe de mare
  • o ceapa medie
  • 2-3 caciulii de usturoi
  • jumatate pahar vin alb
  • 2 linguri de smantana
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de margarina
  • sare, piper
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu fructe de mare:

Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe cutie.


Intr-o cratita mai lata sau intr-o tigaie wok bine incinsa, punem margarina si 2 linguri ulei de masline. Cand margarina s-a topit adaugam ceapa si calim pana devine lucioasa.


Punem fructele de mare(spalate intr-un jet de apa rece si uscate pe un prosop de hartie) cu inca 2 linguri ulei de masline si lasam 2 minute la calit.


Adaugam apoi vinul, condimentam cu sare si piper,punem patrunjel verde si mai lasam 2 minute la foc.


Dupa punem smantana si usturoiul si mai lasam un minut la foc.


Scoatem pastele,le spalam intr-un jet de apa rece si le punem peste sos.


Servim imediat cu patrunjel presarat si unu/doua pahare de vin :)

 

TIPS-URI

1

fructele de mare cumparate din supermarket de obicei sunt gatite, de aia trebuie sa ne grabim cu sosul, altfel riscam sa se faca papara :)

2

eu am pus cam multe paste si au cam absorbit sosul. deci puneti chiar pt 2 persoane daca va plac multe fructe de mare sau pt 3 daca le vreti mai lungite :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Roxana 1

20.05.2010, 16:33

vero cu mare drag

PapaBun 1

20.05.2010, 17:50

roxana, ok atunci, daca nu ai mai facut, e bine sa stii urmatoarele, cand faci paste cu fructe de mare:


- nu folosi decat ulei de masline extravirgin, niciodata in combinatie cu unt sau cu margarina, doar ulei de masline, ATAT;
- e de preferat la fructe de mare sa folosesti paste de tip lung, nu mici;
- daca fructele de mare sunt pregatite, nu e nevoie sa le tii doua minute in ulei incins, e prea mult; doar le perpelesti un pic, maximum un minut;
- incearca sa pui putin usturoi la inceput, majoritatea pune-l fresh, cand adaugi pastele fierte peste amestecul de fructe de mare; isi va pastra mai bine gustul si va avea mai multe vitamine, fata de varianta prajita.
Bafta!

Roxana 1

20.05.2010, 20:39

oau PapaBun multumesc!!apreciez ca tiai facut timp sami dai sfaturi. imi plac is fructele de mare si pastele si saracele merita sa fie facute cat mai bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!