Paste cu somon

de elucubratiiculinare in Somon, 19 Mai 2014 | 2372 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste 
  • fusilli, penne, tagliatele etc.
  • 250 g file de somon
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • ulei de măsline sau unt
  • 100 ml supă de pește
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml smântânâ
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie
  • coajă de lămâie
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu somon:

Se pune la fiert somonul în apă rece cu un praf de sare pentru 10-15 minute. Se scoate, se lasă la răcit și se taie cubulețe. Păstrăm 100 ml din apa în care a fiert somonul - pe care o strecurăm. Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Călim ceapa tocată mărunt în ulei de măsline sau unt. Adăugăm usturoiul tocat mărunt.


Adăugăm supa, vinul și fierbem pentru 5 minute. Adăugăm smântâna, busuiocul și fierbem pentru 3 minute. Adăugăm pastele, bucățelele de somon și amestecăm. Condimentăm cu sare, piper și zeamă de lămâie. Acoperim și lăsăm 5 minute. Servim cu lămâie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Micutza Luana 1

19.05.2014, 15:40

buneeeee

pity19 1

19.05.2014, 15:51

Bun!

laura_n 1

19.05.2014, 17:13

in ce combinatie grozava le-ai pregatit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Somon si creveti serviti cu paste nerro di sepia