Paste cu somon

de elucubratiiculinare in Somon, 19 Mai 2014 | 5238 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste 
  • fusilli, penne, tagliatele etc.
  • 250 g file de somon
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • ulei de măsline sau unt
  • 100 ml supă de pește
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml smântânâ
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie
  • coajă de lămâie
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu somon:

Se pune la fiert somonul în apă rece cu un praf de sare pentru 10-15 minute. Se scoate, se lasă la răcit și se taie cubulețe. Păstrăm 100 ml din apa în care a fiert somonul -  pe care o strecurăm. Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Călim ceapa tocată mărunt în ulei de măsline sau unt. Adăugăm usturoiul tocat mărunt.

Adăugăm supa, vinul și fierbem pentru 5 minute. Adăugăm smântâna, busuiocul și fierbem pentru 3 minute. Adăugăm pastele, bucățelele de somon și amestecăm. Condimentăm cu sare, piper și zeamă de lămâie. Acoperim și lăsăm 5 minute. Servim cu lămâie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Micutza Luana 1

19.05.2014, 15:40

buneeeee

pity19 1

19.05.2014, 15:51

Bun!

laura_n 1

19.05.2014, 17:13

in ce combinatie grozava le-ai pregatit!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de somon cu paste Spirulina Blue