Risotto cu somon afumat

de Catalinaflorea in Somon, 17 Mar 2015 | 1608 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g orez
  • 250 g somon afumat
  • 100 ml vin alb
  • 3 cani apa fiarta (o cana de 250)
  • 2 catei de usturoi
  • un cub unt
  • sare,piper,curry
  • 3 linguri parmezan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu somon afumat:

Punem apa la clocotit, dupa ce clocoteste o lasam la foc mic.


Intr-o tigaie incinsa topim untul si "calim"cateii de usturoi, punem orezul, vinul si lasam la foc potrivit pana se evapora alcoolul. Cand orezul devine sticlos adaugam prima cana de apa si punem capacul, cand apa se evapora o punem pe a doua. Taiem somonl bucatele si il punem in orez odata cu cea de-a treia cana de apa.


Asezonam cu curry, sare (somonul afumat este sarat asa ca nu va fi nevoie de foarte multa) si piper. Cand toata apa se evapora adaugam cele 3 linguri de parmezan, stingem focul si lasam cateva minute la odihnit cu capacul pus.


Se serveste cu parmezan ras deasupra si oregano uscat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

miki_a 1

17.03.2015, 18:45

Da, foarte bun!

dantes 1

18.03.2015, 08:36

Bun!

Panacris 1

26.03.2015, 09:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Somon si orez in stil Thai