Somon si orez in stil Thai

de RuxyRux in Somon, 28 Aug 2012 | 5155 vizualizari

 

O combinatie de arome si gusturi memorabila...by Ruxy!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de somon file
  • 30 gr unt
  • zeama de la o lime
  • o legatura de ceapa verde
  • coaja de la o lamaie
  • o bucata de gimbir cat o nuca
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/4 lingurita bobite de coriandru
  • 1/4 de lingurita de turmeric
  • un praf de piper
  • sare dupa gust
  • 2 catei de usturoi
  • un praf de chili
  • 3 linguri de sos de soia
  • 1 lingura de zahar brun
  • 3 linguri pline de lapte de cocos( daca e intarit, al meu a stat la frigider si l-am luat cu lingura ca pe unt din cutie)
  • 150 ml apa
  • 1 felie de ananas ( daca nu aveti, puneti de la cutie)
  • cateva frunzulite de busuioc proaspat( 5 sau 6)
  • o cana de orez( daca gasiti Jasmine thailandez e perfect, daca nu folositi orez cu bob lung
  • Pentru orez:
  • 3 linguri lapte de cocos
  • o cana de orez fiert
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1/4 cana de fulgi de cocos
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon si orez in stil Thai:

Ne pregatim ingredientele:


Tocam ceapa, dam pe razatoare gimbirul si usturoiul, spalam somonul si-l scurgem, punem zeama de lime intr-un pahar, radem lamaia, desfacem cutia de lapte de cocos si scoatem trei linguri, taiem cateva bucati( 3 sau 4) din ardeiul iute( eu nu l-am pus pe tot, nu imi place foarte iute)


Intr-o tigaie, punem uleiul de masline, untul, apoi ceapa, usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul tocat. Lasam pe foc 3 sau 4 minute sa se inmoaie ceapa si adaugam pe rand restul ingredientelor, laptele de cocos, sosul de soia, praful de chili, busuoicul tocat, turmericul, coriandrul, coaja de lamaie, zeama de lime, sarea si piperul dupa gust. Punem si apa. La urma vom adauga ananasul dat pe razatoarea cu gauri mari. Nu tinem pe foc mai mult de 7 minute. Dam deoparte sosul si-l racim putin.


Din aceasta marinata vom opri jumatate pentru servit.


In jumatatea de marinata ramasa asezam pestele si-l vom lasa minim 15 minute.( Cu cat sta mai mult cu atat mai bine) insa il vom pune la frigider.


Vom aseza pestele in vasul in care il vom pune la cuptor si vom turna marinata deasupra. Punem cateva felii de lamaie si il introducem la cuptorul incins la 200 de grade pentru 45 de minute.


Orezul il vom fierbe intre timp, la o cana de orez vom pune doua cani si jumatate de apa.


Cand este fiert( eu il fierb mult sa iasa aproape ca un piure) fiecare poate face dupa gustul personal, punem intr-o tigaie uleiul de cocos, apoi adaugam orezul si laptele de cocos. Punem si fulgii de cocos, saram dupa gust si amestecam bine. In cinci sase minute vom avea un orez delicios. Daca doriti ca orezul sa fie galben adaugati o lingurita de turmeric.


Scoatem de la cuptor somonul si-l servim cu orez si marinata oprita. Savurati apoi din plin...e o bunatate pe care nu o veti uita prea curand :)



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon si orez in stil Thai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

RuxyRux 1

28.08.2012, 22:57

Incerc si eu Mirelus asta chiar e ceva delicios, pup si imbratisez!

Laly 1

28.08.2012, 23:22

Vai,vai,vai numai bunatati gasesc la tine.Pup dulce

RuxyRux 1

29.08.2012, 12:18

Multumesc Laly chiar a fost minunat! Te imbratisez cu drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu somon afumat