Bucataras TV: reteta de Risotto cu fructe de mare și Reteta de somon cu scoici și legume

de Bucataras in Somon, 3 Dec 2013 | 2973 vizualizari

 

Chef Roberto pregătește două dintre rețetele clasice ale bucătăriei italiene: risotto cu fructe de mare și o rețetă rapidă de somon cu scoici și legume.

 

INGREDIENTE

  • orez carnaroli, arborio sau vialone nano
  • somon
  • cod
  • fasolari (varietate de scoici)
  • vongole (scoici albe)
  • midii
  • langustină
  • un crevete
  • puțin parmezan
  • ulei de măsline și pătrunjel

Pentru Somon cu scoici si legume:

  • somon
  • scoici
  • dovlecei
  • roșii
  • cimbru
  • usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: reteta de Risotto cu fructe de mare și Reteta de somon cu scoici și legume:

 Pentru început se deschid scoicile. Vor fi puse în supă care fierbe, astfel încât supa să aibă gust de peste. Este și o metodă de a ne asigura că scoicile nu au nisip în interior, sau că unele dintre ele nu sunt moarte. Scoicile se pun în apă rece și se scot din cochilii. Apoi se pun în supă și vongolele. Ele nu trebuie să fiarbă prea mult. Între timp se pune orazul în tigaie și se încălzește. Când temperatura lui ajunge la 90 de grade, adică se încinge și miroase a alune (cam după 3 minute de stat pe foc, timp în care se amestecă mereu, să nu se prindă), se pune supa peste el. Va fierbe în cam 16 minute. Între timp, peștele se taie bucăți mici. Se taie și crevetele și langusta în bucăți mici. Apoi se pune peștele și fructele de mare într-un bol, se adaugă câteva frunzulițe de pătrunjel deasupra, sare și ulei de măsline. Se amestecă orezul și se tot adaugă câte un polonic de supă, atunci când lichidul scade. Pentru a ști de câtă supă este nevoie, luați în calcul faptul că risotto absoarbe cam de 3 ori cantitatea sa în apă. Adică la 100 grame de orez sunt necesare 300-350 grame de supă. Sarea în general se adaugă mai spre final în risotto, pentru că supa este deja sărată și cu cât fierbe mai mult, cu atât devine mai concentrată. Când se amestecă în orez, aveți grijă să nu lăsți orez prins de lateralele oalei, pentru că el nu va fierbe. Când orezul e aproape gata se pune și peștele care are nevoie de doar 3-4 minute să fiarbă.Totul se amestecă prin zgâlțâirea oalei, nu cu o paletă. Apoi se lasă să se odihnească. Poftă bună!

Cum prepari Reteta de somon cu scoici și legume

Dovleceii se taie ușor pe diagonală în felii foarte subțiri. Roșiile se taie la fel. Se pune puțină sare peste dovlecei. Se fac câteva crestături în pielea somonului, iar în ele se introduc câteva crenguțe de cimbru. Se adaugă ulei de măsline și sare grunjoasă. Tigaia se pune pe foc. Se adaugă ulei, crenguțe de cimbru și un cățel de usturoi. Se pune peștele la prăjit cu pielea în jos. Când este ușor rumenit se întoarce pe partea cealaltă, apoi se adaugă zucchinni, roșiile și scoicile. Se acoperă tigaia. Se verifică peștele după câteva minute, iar dacă este gata se scoate pe o farfurie până când se desfac scoicile. Se pregătesc ierburile aromate pentru decor: pătrunjel, mărar, cimbru - ce vă place. Peștele se pune îapoi în tigaie pentru două minute înainte de a opri focul. Apoi se servește cald, cu un buchețel de ierburi aromate și puțin ulei de măsline. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucataras TV: reteta de Risotto cu fructe de mare și Reteta de somon cu scoici și legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu cartofi noi