Bucataras TV: reteta de Risotto cu fructe de mare și Reteta de somon cu scoici și legume

de Bucataras in Somon, 3 Dec 2013 | 1132 vizualizari

 

Chef Roberto pregătește două dintre rețetele clasice ale bucătăriei italiene: risotto cu fructe de mare și o rețetă rapidă de somon cu scoici și legume.

 

INGREDIENTE

  • orez carnaroli, arborio sau vialone nano
  • somon
  • cod
  • fasolari (varietate de scoici)
  • vongole (scoici albe)
  • midii
  • langustină
  • un crevete
  • puțin parmezan
  • ulei de măsline și pătrunjel

Pentru Somon cu scoici si legume:

  • somon
  • scoici
  • dovlecei
  • roșii
  • cimbru
  • usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: reteta de Risotto cu fructe de mare și Reteta de somon cu scoici și legume:

Pentru început se deschid scoicile. Vor fi puse în supă care fierbe, astfel încât supa să aibă gust de peste. Este și o metodă de a ne asigura că scoicile nu au nisip în interior, sau că unele dintre ele nu sunt moarte. Scoicile se pun în apă rece și se scot din cochilii. Apoi se pun în supă și vongolele. Ele nu trebuie să fiarbă prea mult. Între timp se pune orazul în tigaie și se încălzește. Când temperatura lui ajunge la 90 de grade, adică se încinge și miroase a alune (cam după 3 minute de stat pe foc, timp în care se amestecă mereu, să nu se prindă), se pune supa peste el. Va fierbe în cam 16 minute. Între timp, peștele se taie bucăți mici. Se taie și crevetele și langusta în bucăți mici. Apoi se pune peștele și fructele de mare într-un bol, se adaugă câteva frunzulițe de pătrunjel deasupra, sare și ulei de măsline. Se amestecă orezul și se tot adaugă câte un polonic de supă, atunci când lichidul scade. Pentru a ști de câtă supă este nevoie, luați în calcul faptul că risotto absoarbe cam de 3 ori cantitatea sa în apă. Adică la 100 grame de orez sunt necesare 300-350 grame de supă. Sarea în general se adaugă mai spre final în risotto, pentru că supa este deja sărată și cu cât fierbe mai mult, cu atât devine mai concentrată. Când se amestecă în orez, aveți grijă să nu lăsți orez prins de lateralele oalei, pentru că el nu va fierbe. Când orezul e aproape gata se pune și peștele care are nevoie de doar 3-4 minute să fiarbă.Totul se amestecă prin zgâlțâirea oalei, nu cu o paletă. Apoi se lasă să se odihnească. Poftă bună!


Cum prepari Reteta de somon cu scoici și legume


Dovleceii se taie ușor pe diagonală în felii foarte subțiri. Roșiile se taie la fel. Se pune puțină sare peste dovlecei. Se fac câteva crestături în pielea somonului, iar în ele se introduc câteva crenguțe de cimbru. Se adaugă ulei de măsline și sare grunjoasă. Tigaia se pune pe foc. Se adaugă ulei, crenguțe de cimbru și un cățel de usturoi. Se pune peștele la prăjit cu pielea în jos. Când este ușor rumenit se întoarce pe partea cealaltă, apoi se adaugă zucchinni, roșiile și scoicile. Se acoperă tigaia. Se verifică peștele după câteva minute, iar dacă este gata se scoate pe o farfurie până când se desfac scoicile. Se pregătesc ierburile aromate pentru decor: pătrunjel, mărar, cimbru - ce vă place. Peștele se pune îapoi în tigaie pentru două minute înainte de a opri focul. Apoi se servește cald, cu un buchețel de ierburi aromate și puțin ulei de măsline. Poftă bună!
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucataras TV: reteta de Risotto cu fructe de mare și Reteta de somon cu scoici și legume" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

03.12.2013, 19:15

Krystyan Trendy 1

03.12.2013, 19:41

interesante retete

amalia01 1

03.12.2013, 20:31

mie nu imi plac...conservatoare,nah!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Cum se face mamaliga