Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

de Rocsi in Fusilli, 19 Aug 2021 | 6380 vizualizari

 

Ce pregatim pentru cina de astazi? Cum nu prea aveam un preparat anume in plan, mi-am amintit de niste paste in 3 culori cumparate recent, asa ca le-am pregatit pe aceastea. Aveam ingrediente prin casa, dar am zis ca putin  muschiulet afumat ar da un gust mai bun. Asa ca imediat am mers la carmangeria de langa bloc, am luat niste muchiulet si am facut pastele pentru cina. Grozav de bune au fost!

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 borcan mic de ciuperci
  • 250 gr muschi file
  • 500 gr suc de rosii de casa sau pasata
  • 400 gr paste (fusilli in 3 culori am folosit)
  • 250 gr cascaval cu mozzarela rasa
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor:

Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor. Le fierbeti 5-7 minute, amestecati din cand in cand. Cand sunt gata, le scurgeti bine de apa.

In acest timp pregatiti sosul. Ceapa verde o taiati rondele. Morcovul descojit il dati pe razatoarea mica. Ciupercile le spalati si le taiati felii. Muschiul file il taiati cubulete.

Intr-o cratita puneti uleiul de masline. Adaugati ciupercile, ceapa verde si morcoul. Le sotati 2-3 minute la foc potrivit. Adaugati putina apa, din cea in care au fiert pastele, lasati sa fiarba 5 minute legumele. Puneti muschiul file si sucul de rosii. Amestecati bine, presarati sare, piper si oregano. Lasati sa fiarba la foc mic 3-4 minute. Adaugati pastele, invartiti bine, le mai lasati pe foc 2 minute. Le dati deoparte cand sunt gata.

Pregatiti un vas de ceramica. Rasturnati pastele si le nivelati. Deasupra presarati banzeturile rase.

Le introduceti in cuptorul incins, la 190 de grade C, pentru 20 de minute, pana prind o crusta aurie. Le scoateti din cuptor, le lasati sa se racoreaca putin, apoi pot fi servite.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Adi 1

21.08.2021, 14:03

Foarte bune!

mirela0911 1

22.08.2021, 15:44

Ne plac tare mult acest gen de paste!

Rocsi 1

22.08.2021, 16:20

Multumesc, dragi bucatarasi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fusilli tricolore cu carne de porc si sos de ketchup