Paste cu ton

de Aliii in Ton, 6 Iul 2013 | 4957 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 l apa
  • sare
  • 170 g ton in sare ( din conserva)
  • 1 ceapa verde mica
  • 300-400 g paste
  • unt pentru uns forma
  • 200 g branza proaspata
  • 125 ml lapte
  • 250 g smantana
  • 2 linguri ardei gras rosu tocat marunt
  • piper negru
  • 50 g cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton:

Se incinge cuptorul la 190C.Se da apa in clocot intr-o oala si se sareaza.Intre timp,se scurge tonul si se zdrobeste usor.Se curata ceapa verde,se spala si se toaca.Se dau pastele in apa si se fierb jumatate din timpul precizat pe ambalaj.Se scurg.Se trec printr-un jet de apa rece si se lasa sa se scurga din nou.

Intre timp,se unge cu unt o forma termorezistenta.Intr-un castron mare se amesteca branza cu lapte si smantana,pana cand se obtine o compozitie omogena.Se adauga tonul,ceapa si ardeiul si se condimenteaza cu sare si piper.

Se pun pastele in sosul de ton,se amesteca si se toarna in tava.Se presara cu cascaval si se tin 25 de minute la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton