Paste cu ton si ciuperci gratinate la cuptor

de cristeena20 in Paste, 2 Iul 2014 | 8358 vizualizari

 

Cum imi place tare mult tonul am incercat varianta asta de paste si a iesit super buna. Simplu si ieftin.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet de paste fusili
  • 2 cutii de ton in ulei
  • 1 ceapa mica
  • 1 cutie mica de ciuperci feliate
  • 1-2 crenvusti
  • ulei de masline, sare, piper alb
  • 2 catei de usturoi
  • nucsoara
  • parmezan ras
  • 1 smantana de gatit (dulce)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton si ciuperci gratinate la cuptor:

Punem pastele la fiert in apa cu sare.

Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt pana devine moale si sticloasa. Adaugam 2 catei de usturoi tocati marunt si adaugam ciupercile din conserva scurse. LAsam putin la foc mediu si apoi adaugam crenvustii taiati felii. Amestecam, adaugam sare, piper alb si la final adaugam tonul din conserva, nu foarte faramitat. Putem adauga din uleiul din cutie daca maie  nevoie. 

Pastele fierte le scurgem si le aduagam in tigaie la ton. Saltam ingredientele si turnam totul intr.un vas termorezistent. Turnam smantana lichida si amestecam putin sa se itnrepatrunda printre paste . Razuim putina nucsoara deasupra si apoi razuim parmezan.

Dam la cuptorul incins pana se rumenesc usor deasupra.

TIPS-URI

1

puteti inlocui crenvustii cu bacon cubulete. Eu nu am avut si am inlocuit cu crenvusti, dar au iesit bune si asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton si ciuperci gratinate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ciuperci si usturoi