Paste cu ton si legume

de Geanina87 in Farfalle, 8 Noi 2012 | 6994 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste (farfalle)
  • 1 dovlecel verde (zucchino)
  • 5 rosioare
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 conserva mare de ton
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • ardei iute uscat (pepperoncino)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton si legume:

Intr-o oala se pune apa la fiert.Cand incepe sa clocoteasca se pune o mana de sare,se mai lasa putin,dupa care se pun pastele si se lasa sa fiarba,amestecand din cand in cand.

Intre timp se spala bine legumele.Ceapa se taie solzisori, rosiile cubulete sau feliute,iar dovlecelul rondele.Intr-o tigaie cu peretii mai inalti, se pune la incins uleiul de masline impreuna cu usturoiul,Cand acesta din urma se rumeneste,se scoate si se arunca, iar in locul lui se pune ceapa si dovlecelul.Se lasa sa se prajeasca,iar cand dovlecelul se inmoaie,se adauga rosiile.Se mai lasa 2 minute, dupa care se pune tonul (fara ulei).Se condimenteaza totul cu sare,piper si ardei iute uscat.

Pastele fierte se scurg de apa si se rastoarna in tigaia cu ton si legume.Se amesteca totul si gata mancarea :) Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton si legume" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu ton maruntit in conserva