Gnocchi ai quattro formaggi

de Ela68 in Farfalle, 8 Mar 2013 | 4165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste, eu am folosit gnocchi , no 85
  • 200 gr emmentaler
  • 200 gr mozarella
  • 200 gr gorgonzola
  • 150 gr brie - un soi de branza cu mucegai alb
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi ai quattro formaggi:

Se pune apa pe foc impreuna cu o lingurita de sare. Cand clocoteste, se adauga pastele si se lasa la fiert conform instructiunilor de pe pachet, astfel incat sa ramana al dente.
Intre timp, preparam sosul la bain-marie. Taiem branzeturile felii sau cubulete si le punem impreuna cu uleiul si smantana la fiert pana ce acestea se topesc. Cand s-au omogenizat, se toarna peste pastele scurse bine de apa. Eu nu pun pastele sub jet de apa rece, mi se pare ca orice sos se "lipeste" mai bine de acestea daca sunt fierbinti.

Se servesc fierbinti, cu putin piper deasupra.
Este prima data cand le fac, au iesit exeptionale, insa data viitoare voi folosi mai multa branza gorgonzola,si mai putina brie. Eventual si doua trei frunze de salvie proaspata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi ai quattro formaggi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gnocchi ai quattro formaggi-0
Gnocchi ai quattro formaggi-1
Gnocchi ai quattro formaggi-2
Gnocchi ai quattro formaggi-3

COMENTARII (12)

Ela68

Ela68 1

08.03.2013, 13:30

Bya Ralu

Bya Ralu 1

08.03.2013, 14:15

Sandie

Sandie 1

19.09.2013, 20:28

Ai dreptate, atunci cind pregatim paste cu sos nu se clatesc cu apa pentru ca sosul sa adere mai bine de ele.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!