Paste mici, cu lapte și stafide

de RODIMUR in Mancare copii, 16 Iun 2018 | 5263 vizualizari

 

O rețetă pentru copii, dar și pentru cei mari, care-și amintesc cu drag de mâncărurile copilăriei... Și cum mie-mi place să le fac pe plac celor pe care-i servesc, am preparat acest fel de mâncare, după ani mulți, cu paste, nu cu orez, care poate provoca neplăceri digestive. Iar în privința pastelor, recomand să se folosească paste din grâu dur, de dimensiuni mici, care sunt mai bune și mai aspectuoase. 

 

INGREDIENTE

  • 75 grame de paste mici
  • 400 ml lapte dulce, fiert
  • 3 linguri de zahăr tos
  • 1 plic de vanilie
  • 50 grame de stafide aurii
  • sare, pentru fiert pastele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste mici, cu lapte și stafide:

Se opăresc stafidele și se lasă timp de 5 minute în apa fierbinte, după care se scurg.

Pastele se fierb timp de 5 minute în apă clocotită cu sare, după care se clătesc cu apă rece și se lasă să se scurgă de apă.

Se pun pastele în vasul în care se va prepara mâncarea, se adaugă zahăr, vanilie și lapte și se mai fierb, la foc mediu, încă 2-3 minute.

Se ia crăticioara de pe foc, se adaugă stafidele, bine scurse de apa în care au fost opărite, se amestecă și mâncarea poate fi servită, caldă.

TIPS-URI

1

Folosiți paste mici, pentru acest preparat. Melcișorii, sau scoicile cât lingura, nu dau un aspect frumos preparatului. În plus, copiilor le vor plăcea mai mult pastele de mici dimensiuni, care să încapă perfect în lingurițele lor.

2

Nu puneți pastele la fiert, înainte ca apa cu sare să clocotească.

3

Opăriți stafidele 5 minute, înainte de folosire, din motive igienice, dar și culinare.

4

Folosiți paste din grâu dur, care nu se sfărâmă prea ușor.

5

Nu fierbeți pastele mai mult decât trebuie, ca să nu se terciuiască. Este bine și frumos ca ele să-și păstreze forma.

6

Serviți mâncarea imediat. Altminteri, pastele vor absoarbe tot laptele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste mici, cu lapte și stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

18.06.2018, 22:43

Mulțumesc, Cristina!

dantes 1

19.06.2018, 11:38

Bune!

RODIMUR 1

19.06.2018, 12:50

Mulțumesc frumos, Dante!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Scoici cu lapte (Multicooker)