Soarele - papanasi cu caise

de mihaelar63 in Mancare copii, 27 Iul 2019 | 4743 vizualizari

 

M-am  amorezat de ,, Soarele "' de cum l-am intalnit pe un blog culinar rusesc. Mi-a atras intai atentia vizual. Partea grea a venit la traducere cand erau indicate la sfarsit ,, batoane de porumb " sfarmate. M-a descurcat o moldoveanca nascuta in Chisinau. Era vorba de pufuleti dulci sfarmati. Cum eu nu am gasit asa ceva, am mers pe clasicul pesmet.
,,Meniu copii "

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza vaci grasa
  • 10 caise
  • 10 linguri pesmet auriu
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri gris
  • 2 oua
  • 2 linguri faina alba
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1 lingurita rasa pudra de turmeric
  • 1 varf cutit sare fina
  • afine si frunzulite de menta pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soarele - papanasi cu caise:

  1.  La inceput se bat ouale cu 2 linguri de zahar .
  2. Caisele se spala si se curata de samburi .
  3. Jumatatile de caise se amesteca cu zaharul vaniliat .
  4. Daca doriti puteti sa puneti si putin zahar peste caise . Eu le-am preferat mai acrisoare .
  5. Se omogenizeaza branza de vaci cu sare , gris , faina alba si cu ouale batute cu zahar .
  6. Compozitia obtinuta se da 15 minute la rece .
  7. Intre timp pregatiti pesmetul .Intr-o tigaie prajiti pesmetul usor in ulei .
  8. Trebuie supravegheat ca sa nu se arda .
  9. Se i-a tigaia de pe foc si se amesteca pesmetul cu turmeric pudra si restul de zahar .
  10. Se pune o oala cu 2l apa la fiert .
  11. Din compozitoia cu branza de vaca se iau bucati mici , se intind in palma si in mijloc se pune cate o jumatate de caisa .
  12. Formati bile  ce le puneti la fiert in apa ce clocoteste domol .
  13. In momentul in care papanasii se ridica la suprafata , se scot cu o paleta cu gauri si se tavalesc prin pesmet .
  14. La servire decorati cu fructe si frunzulite de menta .
  15. Papanasii cu caise ,, Soarele "' sunt gustosi  serviti  calzi cat si reci.

                                            Pofta mare copii !!!!

TIPS-URI

1

Nici nu stiam ca exista pesmet auriu. Misterul l-am dezlegat citind ingredientele de pe ambalaj. Este pesmet amestecat cu turmeric. Sanatos imi spun, atunci hai sa-i potentam valoarea cu inca putina pudra de turmeric.

2

Asa am obtinut minunata culoare a papanasilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Soarele - papanasi cu caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza sarata, cascaval si smantana