Paste (penne) cu bacon, mazare si suc de rosii

de Gherca Daniela in Penne, 7 Oct 2021 | 3518 vizualizari

 

O cina perfecta in familie, in caz ca sunteti in pana de idei!

 

 

INGREDIENTE

  • 350 g paste penne
  • 1 ceapa
  • putin ulei pentru calit ceapa
  • boia iute/dulce dupa preferinte
  • 200g bacon afumat
  • 500ml suc de rosii
  • 1 conserva mica de mazare
  • 1 ceasca de apa
  • 60g parmesan
  • 125g mozzarella razuita
  • sare pentru fiert pastele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste (penne) cu bacon, mazare si suc de rosii:

Pentru inceput punem la incins uleiul, adaugam ceapa taiata marunt, iar cand s-a inmuiat punem baconul taiat fasii mici, boiaua si lasam sa scada toata apa, amestecand din cand in cand.  

 Adaugam si sucul de rosii, mazarea si apa, acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc incet pana scade tot lichidul si obtinem un sos bine legat.     Intre timp fierbem pastele in apa cu sare conform instrunctiunilor de pe ambalaj, le scurgem de apa si le adaugam peste sos, amestecam totul impreuna cu parmezanul si 50g mozzarella razuita. Turnam pastele intr-o tava yena si presaram restul de mozzarella apoi dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-15 minute. 

  Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste (penne) cu bacon, mazare si suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Penne cu ton si mazare