Paste (penne) cu bacon, mazare si suc de rosii

de Gherca Daniela in Penne, 7 Oct 2021 | 3372 vizualizari

 

O cina perfecta in familie, in caz ca sunteti in pana de idei!

 

 

INGREDIENTE

  • 350 g paste penne
  • 1 ceapa
  • putin ulei pentru calit ceapa
  • boia iute/dulce dupa preferinte
  • 200g bacon afumat
  • 500ml suc de rosii
  • 1 conserva mica de mazare
  • 1 ceasca de apa
  • 60g parmesan
  • 125g mozzarella razuita
  • sare pentru fiert pastele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste (penne) cu bacon, mazare si suc de rosii:

Pentru inceput punem la incins uleiul, adaugam ceapa taiata marunt, iar cand s-a inmuiat punem baconul taiat fasii mici, boiaua si lasam sa scada toata apa, amestecand din cand in cand.  

 Adaugam si sucul de rosii, mazarea si apa, acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc incet pana scade tot lichidul si obtinem un sos bine legat.     Intre timp fierbem pastele in apa cu sare conform instrunctiunilor de pe ambalaj, le scurgem de apa si le adaugam peste sos, amestecam totul impreuna cu parmezanul si 50g mozzarella razuita. Turnam pastele intr-o tava yena si presaram restul de mozzarella apoi dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-15 minute. 

  Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste (penne) cu bacon, mazare si suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Penne cu sos de rosii si bacon