Pastitsio

de oanapl in Spaghete, 22 Ian 2017 | 1217 vizualizari

 

Pastitsio este o reteta de origine greceasca, asemanatoarea cu lasagna italiana.

 

INGREDIENTE

  • 300 g macaroane
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov 800 g rosii la conserva 
  • pentru sos de carne:
  • 500 g carne de vitel tocata
  • Sare
  • piper
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingurita oregano uscat 
  • pentru sos bechamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 1 foaie de dafin 
  • pentru crusta:
  • 50 g parmezan
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastitsio:

Se fierb macaroanele, conform indicatiilor de pe ambalaj.


Cureti ceapa si cateii de usturoi si ii toci marunt, iar morcovul curatat il dai pe razatoarea mica si pui legumele la calit, intr-un wok. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, oregano si le lasi sa se caleasca, iar cand s-au inmuiat, adaugi carnea tocata.


Pasezi rosiile din conserva si le adaugi peste carne. Adaugi vinul si lasi sa fiarba, la foc mic, timp de 45-50 de minute, pana scade zeama si carnea este bine facuta.


Separat, topesti untul, adaugi faina si o calesti, apoi adaugi laptele putin cate putin, pana il incorporezi pe tot. Adaugi nucsoara, foaia de dafin, sare, si piper dupa gust, amestecand permanent, si lasi sa fiarba amestecand continuu, pana se ingroasa ca un sos. Dai vasul deoparte si lasi sa se raceasca.


Ungi o tava cu unt si pui un strat de sos bechamel. Peste sos, asezi jumatate din cantitatea de macaroane, pe lungime. Repartizezi deasupra sosul de carne tocata, adaugi un strat de sos bechamel si acoperi cu restul de macaroane.


Torni deasupra restul de sos bechamel si adaugi parmezanul ras.


Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de cca. 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitsio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

23.01.2017, 20:32

RuxyRux 1

23.01.2017, 20:33

O bunatate!

oanapl 1

24.01.2017, 15:09

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Macaroane cu branza