Pastitsio

de oanapl in Spaghete, 22 Ian 2017 | 2869 vizualizari

 

Pastitsio este o reteta de origine greceasca, asemanatoarea cu lasagna italiana.

 

INGREDIENTE

  • 300 g macaroane
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov 800 g rosii la conserva 
  • pentru sos de carne:
  • 500 g carne de vitel tocata
  • Sare
  • piper
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingurita oregano uscat 
  • pentru sos bechamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 1 foaie de dafin 
  • pentru crusta:
  • 50 g parmezan
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastitsio:

Se fierb macaroanele, conform indicatiilor de pe ambalaj.

Cureti ceapa si cateii de usturoi si ii toci marunt, iar morcovul curatat il dai pe razatoarea mica si pui legumele la calit, intr-un wok. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, oregano si le lasi sa se caleasca, iar cand s-au inmuiat, adaugi carnea tocata.

Pasezi rosiile din conserva si le adaugi peste carne. Adaugi vinul si lasi sa fiarba, la foc mic, timp de 45-50 de minute, pana scade zeama si carnea este bine facuta.

Separat, topesti untul, adaugi faina si o calesti, apoi adaugi laptele putin cate putin, pana il incorporezi pe tot. Adaugi nucsoara, foaia de dafin, sare, si piper dupa gust, amestecand permanent, si lasi sa fiarba amestecand continuu, pana se ingroasa ca un sos. Dai vasul deoparte si lasi sa se raceasca.

Ungi o tava cu unt si pui un strat de sos bechamel. Peste sos, asezi jumatate din cantitatea de macaroane, pe lungime. Repartizezi deasupra sosul de carne tocata, adaugi un strat de sos bechamel si acoperi cu restul de macaroane.

Torni deasupra restul de sos bechamel si adaugi parmezanul ras.

 Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de cca. 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitsio" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara, reţetă italiana