Pastourmadopita (placinta cu pastrama)

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 31 Mar 2013 | 5629 vizualizari

 

Pastourmadopita sau mai e cunoscuta si sub numele de Pita Kaisareias, e foarte populara in Grecia, si am descoperit-o de curand, de fapt o vedeam pe la toate tavernele dar nu am indraznit sa o cer nestiind ce e exact si cum odata eram cu soacra in oras, mi-a recomandat-o, si uite asa am ajuns sa o gatesc si eu! Foarte delicioasa!
Dar cred ca totusi exista o diferenta intre pastourma greceasca si cea a noastra, si anume, cea greceasca e mult mai fina transata ca si feliile carpacio si are o crusta cu foarte multe ingrediente picantice si cu influente arabesti, turcesti......iar carnea fiind de vita, si nu de porc ca a noastra.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de placinta
  • cca 150 gr pastrama taiate felii foarte subtiri
  • 1 ceasca branza kaseri rasa ( ei bine acest tip de branza e grecesc si nu stiu cu ce ati putea sa il inlocuiti, e in genul gruyer dar mai moale si nu chiar atat de galben la culoare si mai picant)
  • 1 ceasca branza gruyere rasa
  • 3 rosii
  • 2 linguri seminte de susan
  • 1 ou ptr ungere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastourmadopita (placinta cu pastrama):

Feliile de pastrama le taiem in bucati medii, rosiile le taiati felii si le lasati putin in strecuratoare ptr a se scurge apa. Intr-o forma, puneti hartie de copt, apoi prima foaie de placinta, apoi presarati gruyere, apoi pastrama, apoi rosiile si la urma branza kaseri. Acoperiti cu cealalta foaie de placinta , ungeti cu oul batut putin si presarati semintele se susan.


Intepati usor cu un cutit in forma pe care o veti taia si puneti la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 45-50 min( depinde de cuptorul fiecaruia).

 

TIPS-URI

1

Eu nu am avut seminte de susan si am folosit seminte de in.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastourmadopita (placinta cu pastrama)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Doralinda 1

01.04.2013, 22:48

Loredana, corina

diana_k 1

02.04.2013, 11:10

Doralinda 1

02.04.2013, 12:21

Diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Şuberec (Çiğ Börek)