Pastrama

de Miha in Mezel de casa, 14 Dec 2009 | 28404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne
  • 20 g sare
  • 3 g piper
  • 1 g silitra (azotat de potasiu=salpetru=o substanta folosita in industria carnii)
  • 2 g zahar
  • 5 g boia de ardei
  • 3 g coriandru
  • 30 g usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama:

Pastrama este mai gustoasa si mai frageda daca se prepara din carne de porc mai tanar de 1 an. Se poate prepara si din sunci invascute.


Carnea se taie in bucati groase de 2-3 cm si late de 5-6 cm, iar in lungime asa cum ies din taietura.


Se freaca carnea cu o parte din amestecul de condimente, apoi se pune intr-un vas emailat, indesat si se presara restul de condimente.


Se pune deasupra un fund de lemn si pe el o greutate si se lasa vreo 4-5 zile la temperatura de 18 grade, maxim 20.


Carnea se scoate din vas si se pune la afumat pentru 2-3 zile, la fum cald.


Se serveste taiata subtire.


Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Bya Ralu 1

18.11.2013, 21:52

delicioasa

Geanina87 1

13.12.2013, 06:50

Krystyan Trendy 1

17.12.2013, 10:50

O bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!