Sunca de curcan

de Bunica in Mezel de casa, 30 Ian 2010 | 16355 vizualizari

 

M-am tot gandit ce mezeluri se pot face in casa si inspirata de una din retetele gasite pe Bucatars am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg. piept de curcan ( 2 kg,)
  • sare
  • piper
  • 200 g. slanina de porc afumata
  • busuioc
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 lingurite de mustar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 foaie de dafin
  • 200 ml. vin alb sau rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca de curcan:

 Din ulei, mustar pasta, mustar boabe, sare piper si usturoi se  mixeaza bine obtinandu-se o pasta fluida. Cu aceasta se freaca bine bucata de carne. Pieptul de curcan se subtiaza din cutit incat sa ramana ca o bucata de carne lunga. Eu l-am taiat pe lungimea pieptului. Se condimenteza bine pe ambele parti, se ruleaza cat mai strans. Pentru a nu se desface se leaga bine . Se infasoara in felii de slanina subtiri , sa-i tina de cald.

Se ia o bucata hartie de copt mai lunga, se pune carnea rulata pe ea, se ruleaza de 3-4 ori cat mai strans si se uita in frigider 2 zile.

Dupa2 zile ,se scoate ,se pune intr-o tava mai ingusta si cu peretii mai inalti. In tava se pune apa (pana la jumatate) sare,vin alb sau rosu, foaia de dafin

Se tine in cuptor 2-2 1/2 ore intorcandu-l pe toate partile. Daca lichidul a scazut el se completeaza cu apa din cand in cand. Dupa acest timp se stinge focul si se lasa in cuptor sa se raceasca(sa nu se raceasca de tot , sa fie caldut). 

Cand s-a racit se desface hartia, ata cu care l-am legat sa nu fuga , se curata de slanina si il punem la presat intre doua tocatoare de lemn cu o greutate deasupra pentru a se presa.

TIPS-URI

1

Daca preferati puteti sa-i dati cuputina boia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca de curcan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Sylvia 1

03.02.2010, 11:13

Wow ce bunatate habar nu aveam sa pregatesc asa ceva, felicitari bunica Super idee, o sa incerc sie u sa fac o data , o salvez la favorite

rivka 1

10.04.2010, 10:55

suna bine asincerca da mi-e frica nu mi se strica carnea aia asa 2 zile in frigider?????

adry88 1

04.06.2011, 10:28

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar