Slanina cruda sarata

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 43041 vizualizari

 

Voi incerca sa va prezint cateva din retetele de preparate traditionale din cartea de bucate a bunicii.

 

INGREDIENTE

  • slanina cruda
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina cruda sarata:

Se ia slanina cruda proaspata cat mai groasa, taiata in fasii inguste si lungi.

Se freaca bine cu sare alba si curata si se pune intr-un vas lung pe sipci de lemn, puse la fund. Bucatile de slanina se aseaza cat mai strans una de alta, pentru ca intre ele sa nu fie spatii goale, pe unde ar putea patrunde aerul. Deasupra se pune o scandura curata geluita si o greutate peste ea. Vasul va fi foarte bine inchis.

Peste 10 zile se scot din vas bucatile de slanina, se freaca iarasi cu sare si se pun din nou in vas, de data aceasta in ordine inversa fata de cum au fost asezate prima data.

Se pastreaza la loc racoros 8-10 zile. Daca bucatile sunt asezate strans, bine presarate cu sare si la loc racoros, poti fi pastrate ani de zile.

Prea multa sare nu strica cu nimic slaninei, intrucat ea nu absoarbe decat o anumita cantitate de sare, pastrandu-se bine, fara a prinde mucegai.

Se consuma ca slanina frageda dulce.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina cruda sarata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Anett 1

22.12.2014, 15:29

claudiaO 1

17.12.2018, 15:50

Sidy 1

20.12.2018, 07:52

Este delicioasa slaninuta asta, chiar azi la micul dejun, am asa ceva , cu o ceapa rosie linga.Pe la noi se tine bucata mare de slanina in saramura, 3 saptamani, apoi se scoate si o pastram la rece in camara sau la congelator( asa ne place noua).DE-LI-CIOA-SA !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Slanina afumata