Slanina cruda sarata

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 30702 vizualizari

 

Voi incerca sa va prezint cateva din retetele de preparate traditionale din cartea de bucate a bunicii.

 

INGREDIENTE

  • slanina cruda
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina cruda sarata:

Se ia slanina cruda proaspata cat mai groasa, taiata in fasii inguste si lungi.


Se freaca bine cu sare alba si curata si se pune intr-un vas lung pe sipci de lemn, puse la fund. Bucatile de slanina se aseaza cat mai strans una de alta, pentru ca intre ele sa nu fie spatii goale, pe unde ar putea patrunde aerul. Deasupra se pune o scandura curata geluita si o greutate peste ea. Vasul va fi foarte bine inchis.


Peste 10 zile se scot din vas bucatile de slanina, se freaca iarasi cu sare si se pun din nou in vas, de data aceasta in ordine inversa fata de cum au fost asezate prima data.


Se pastreaza la loc racoros 8-10 zile. Daca bucatile sunt asezate strans, bine presarate cu sare si la loc racoros, poti fi pastrate ani de zile.


Prea multa sare nu strica cu nimic slaninei, intrucat ea nu absoarbe decat o anumita cantitate de sare, pastrandu-se bine, fara a prinde mucegai.


Se consuma ca slanina frageda dulce.


Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina cruda sarata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

babi5 1

18.12.2014, 07:03

Buna tare cu o cespa rosie lingayamii

Panacris 1

22.12.2014, 11:48

Exact așa am făcut și eu! Doar că nu le-am pus pe scândurici!

Anett 1

22.12.2014, 15:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Slaninuta fiarta in zeama de varza