Pastrama de pui

de Denissa in Pui, 24 Feb 2012 | 27900 vizualizari

 

Este o reteta pe care nu as fi putut sa o fac fara ajutorul mamei. Pup MAMA!!

 

INGREDIENTE

  • pulpe de pui
  • usturoi pisat
  • cimbru uscat
  • sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Pulpele de pui se oparesc in apa cu putina sare. Se curata de pene si tulei. Se cresteaza apoi pe fata pulpei.

Separat se face un mujdei de usturoi (eu am facut mult pentru ca am facut pastrama din 10 kg de pulpe).

Intr-un vas incapator de pun pulpele peste care s-a presarat sare (atentie cu sarea sa nu fie ocna). Se presara cimbru uscat. Se aseaza in straturi pana se termina pulpele apoi se toarna deasupra mujdeiul de usturoi avand grija sa fie toate pulpele imbibate cu mujdei. Se acopera vasul cu un prosop si se da la loc racoros (noi le-am pus in beci).

Se lasa circa 2 zile in amestecul de mai sus, intorcand in fiecare zi pulpele sa fie toate patrunse de arome. Dupa aceea se scot se leaga 2 cate 2 si se pun la scurs intr-un loc racoros dupa care se afuma 2 zile.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

sioana 1

18.07.2013, 23:08

Doar oparesti pulpele?
Nu le fierbi un pic,5-10 min?

Denissa 1

19.07.2013, 21:31

Doar le oparesc pentru se vor afuma si atunci cand vreau sa le consum le prajesc sau le bag la cuptor.

sioana 1

19.07.2013, 23:08

Multumesc mult pentru raspuns!
In cate-va zile voi incerca reteta. De abia astept

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole, de post
  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui glazurat