Pastrama de pui

de RuxyRux in Mezel de casa, 28 Ian 2013 | 16020 vizualizari

 

Ceva delicios facut in casa...de pus la pachetel...stiti voi, merge bine cu mustar...spargeti si-o ceapa si gata...e tare gustoasa! :) Ah...cu ceapa nu va duceti la servici...miroase si-i dati gata pe colegi! :)))) Daca aveam si-o afumatoare era grozav..dar n-am... asa ca ma gandesc sa imi fac una data viitoare :) si totusi e perfecta si asa :)

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui mari
  • grasime de gaina
  • 1 capatana mare de usturoi
  • boia dulce
  • ienibahar
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei de masline 2 linguri
  • 2 cani mari de apa pentru saramura
  • sfoara noua pentru legat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Avantajul la aceasta bunatate e ca ai scapat de cumparat de la magazin...dezavantajul e ca dureaza , va sta la saramura cu usturoi 24 de ore....dar eu zic ca merita!


Vom face dintr-o cana de apa si o capatana de usturoi, sarea, uleiul si restul de condimente o saramura in care vom scufunda pieptul de pui pentru 24 de ore. Punem la rece acoperind vasul cu folie.


Dupa 24 de ore scoatem carnea, o ungem bine cu grasimea de gaina, apoi o tavalim prin boia, o legam bine cu sfoara si o asezam intr-o cratita( eu am avut de ceramica). Turnam deasupra saramura plus inca o cana de apa. Lichidul va trebui sa ajunga la jumatatea carnii de pui.


Coacem pentru o ora si jumatate la 200 de grade, avand grija ca la fiecare jumatate de ora sa intepam cu o tepusa carnea apoi sa ungem bine cu saramura din vas. Eu am si intors o data pe partea cealalta bucatile de pui.


Lasati sa se raceasca bine si serviti dupa pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

Krystyan Trendy 1

12.12.2013, 18:26

grozava pastrama

Alexandra Burz 1

18.12.2013, 13:06

suuper..

Aurelia 07_07 1

18.12.2013, 23:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pastrama din piept de pui