Pastrav aromat cu cartofi noi la cuptor

de reisnaor_2006 in Pastrav, 26 Iun 2015 | 1983 vizualizari

 

Am servit un pastrav delicios si parfumat.A iesit un pastrav delicios de te lingi pe degete.

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi eviscerati, bine curatati si zvantati
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita rozmarin tocat
  • 1 lingurita cimbru tocat
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 50 grame de unt
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • 2 cartofi mari noi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav aromat cu cartofi noi la cuptor:

       Untul se spumeaza si se amesteca omogen cu sarea, piperul, coaja de lamaie, rozmarinul, cimbrul si usturoiul tocat. Va rezulta o pomada fina, cu care se va umple interiorul pestilor.

        Pastravii astfel pregatiti se aseaza intr-un vas, se pune peste ei zeama de lamaie si ulei (eu am folosit de masline) si se dau la frigider pentru cel putin o ora.

         Dupa ce pestii sau marinat ii asezam intr-un vas de yena alaturi de cartofii taiati felii potrivite si da-m vasul la cuptorul preincins la 190 de grade. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se servesc cu o garnitura la alegere.

2

Este de preferat sa stea 1 ora la frigider ca sa se marineze bine.

3

Daca carnea este tare si opune rezistenta la apasare, il mai lasam 5-10 minute la cuptor. In momentul in care carnea este moale la atingere, pestele este gata pentru a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav aromat cu cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mirela0911 1

28.06.2015, 08:20

Tare buuuun!

Alexandra Burz 1

28.06.2015, 18:23

hmmm cat de bine arata

Gicuta69 1

28.06.2015, 22:16

Ce bunatate su ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!