Pastrav cu cimbrisor

de mihaelar63 in Retete Delikat, 5 Iul 2018 | 2404 vizualizari

 

  Pastravii curcubeu, proaspeti, au constituit o cina foarte buna si sanatoasa. Cel mai potrivit condiment pentru pastrav este cimbrisorul. Am folosit cimbrisor 100% natural adus din Polonia de catre Delikat ! Boiaua din Spania de la Delikat a dat gustul picant preparatului.

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi curcubeu ( 700 gr)
  • 2 lamai
  • 2 crengute cimbru
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura cimbrisor uscat din Polonia de la Delikat
  • 1 lingurita boia iute din Spania de la Delikat
  • faina alba
  • ulei pentru prajit
  • sare de Himalaya
  • salata verde /loboda verde de gradina ,ulei masline , zeama lamie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu cimbrisor:

  1.  Pastravul se curata de solzi si in cavitatea abdominala, apoi se spala bine.
  2. Se stropesc pastravii cu zeama de lamaie si se sareaza.
  3. Condimentati cu cimbrisor uscat.
  4. Aceste operatiuni de condimentare se fac atat in interiorul, cat si in exteriorul pastravilor.
  5. In interiorul fiecarui peste puneti cate o crenguta de cimbru, doi catei de usturoi si o bucata de lamaie.
  6. Lasati pastravii sa se ,, odihneasca " 20 minute la rece.
  7. Amestecati faina alba cu boia iute de ardei.
  8. Tavaliti pestii prin amestecul cu faina si boia iute.
  9. Scuturati pestii de excesul de faina si-i prajiti in ulei incins pe amebele parti.
  10. Serviti pastravii calzi insotiti de garnitura si/ sau salata preferata 
  11. Noi am avut salata simpla de loboda de gradina cu lamaie si ulei de masline.
  12. Foarte bine merge langa pastrav un pahar de vin alb rece sec sau demi-sec.
  13. Feliile de lamaie sa nu lipseasca de langa pastrav la servire.
  14. Cine doreste, poate pune langa pastrav si un mujdei de usturoi.

                             Pofta buna sa aveti !!!!

TIPS-URI

1

Cimbrisorul uscat este cel mai potrivit pentru a da aroma si gust deosebit pastravului.

2

Foarte bine merge langa pastrav un pahar de vin alb rece sec sau demi-sec.

3

Feliile de lamaie sa nu lipseasca de langa pastrav la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu cimbrisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele marinate cu tagliatele