Pastrav cu cimbrisor

de mihaelar63 in , 5 Iul 2018 | 848 vizualizari

 

  Pastravii curcubeu, proaspeti, au constituit o cina foarte buna si sanatoasa. Cel mai potrivit condiment pentru pastrav este cimbrisorul. Am folosit cimbrisor 100% natural adus din Polonia de catre Delikat ! Boiaua din Spania de la Delikat a dat gustul picant preparatului.

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi curcubeu ( 700 gr)
  • 2 lamai
  • 2 crengute cimbru
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura cimbrisor uscat din Polonia de la Delikat
  • 1 lingurita boia iute din Spania de la Delikat
  • faina alba
  • ulei pentru prajit
  • sare de Himalaya
  • salata verde /loboda verde de gradina ,ulei masline , zeama lamie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu cimbrisor:


  1. Pastravul se curata de solzi si in cavitatea abdominala, apoi se spala bine.

  2. Se stropesc pastravii cu zeama de lamaie si se sareaza.

  3. Condimentati cu cimbrisor uscat.

  4. Aceste operatiuni de condimentare se fac atat in interiorul, cat si in exteriorul pastravilor.

  5. In interiorul fiecarui peste puneti cate o crenguta de cimbru, doi catei de usturoi si o bucata de lamaie.

  6. Lasati pastravii sa se ,, odihneasca " 20 minute la rece.

  7. Amestecati faina alba cu boia iute de ardei.

  8. Tavaliti pestii prin amestecul cu faina si boia iute.

  9. Scuturati pestii de excesul de faina si-i prajiti in ulei incins pe amebele parti.

  10. Serviti pastravii calzi insotiti de garnitura si/ sau salata preferata

  11. Noi am avut salata simpla de loboda de gradina cu lamaie si ulei de masline.

  12. Foarte bine merge langa pastrav un pahar de vin alb rece sec sau demi-sec.

  13. Feliile de lamaie sa nu lipseasca de langa pastrav la servire.

  14. Cine doreste, poate pune langa pastrav si un mujdei de usturoi.


Pofta buna sa aveti !!!!

TIPS-URI

1

Cimbrisorul uscat este cel mai potrivit pentru a da aroma si gust deosebit pastravului.

2

Foarte bine merge langa pastrav un pahar de vin alb rece sec sau demi-sec.

3

Feliile de lamaie sa nu lipseasca de langa pastrav la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu cimbrisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Valclaudia 1

17.07.2018, 22:16

super!

Ancutsa 1

19.07.2018, 12:57

Foarte bun!

Ina 1

11.08.2018, 19:57

Buuuun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei in sos de ceapa
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon cu spanac in crusta de foietaj