Pastrav cu cimbrisor

de mihaelar63 in Retete Delikat, 5 Iul 2018 | 2426 vizualizari

 

  Pastravii curcubeu, proaspeti, au constituit o cina foarte buna si sanatoasa. Cel mai potrivit condiment pentru pastrav este cimbrisorul. Am folosit cimbrisor 100% natural adus din Polonia de catre Delikat ! Boiaua din Spania de la Delikat a dat gustul picant preparatului.

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi curcubeu ( 700 gr)
  • 2 lamai
  • 2 crengute cimbru
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura cimbrisor uscat din Polonia de la Delikat
  • 1 lingurita boia iute din Spania de la Delikat
  • faina alba
  • ulei pentru prajit
  • sare de Himalaya
  • salata verde /loboda verde de gradina ,ulei masline , zeama lamie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu cimbrisor:

  1.  Pastravul se curata de solzi si in cavitatea abdominala, apoi se spala bine.
  2. Se stropesc pastravii cu zeama de lamaie si se sareaza.
  3. Condimentati cu cimbrisor uscat.
  4. Aceste operatiuni de condimentare se fac atat in interiorul, cat si in exteriorul pastravilor.
  5. In interiorul fiecarui peste puneti cate o crenguta de cimbru, doi catei de usturoi si o bucata de lamaie.
  6. Lasati pastravii sa se ,, odihneasca " 20 minute la rece.
  7. Amestecati faina alba cu boia iute de ardei.
  8. Tavaliti pestii prin amestecul cu faina si boia iute.
  9. Scuturati pestii de excesul de faina si-i prajiti in ulei incins pe amebele parti.
  10. Serviti pastravii calzi insotiti de garnitura si/ sau salata preferata 
  11. Noi am avut salata simpla de loboda de gradina cu lamaie si ulei de masline.
  12. Foarte bine merge langa pastrav un pahar de vin alb rece sec sau demi-sec.
  13. Feliile de lamaie sa nu lipseasca de langa pastrav la servire.
  14. Cine doreste, poate pune langa pastrav si un mujdei de usturoi.

                             Pofta buna sa aveti !!!!

TIPS-URI

1

Cimbrisorul uscat este cel mai potrivit pentru a da aroma si gust deosebit pastravului.

2

Foarte bine merge langa pastrav un pahar de vin alb rece sec sau demi-sec.

3

Feliile de lamaie sa nu lipseasca de langa pastrav la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu cimbrisor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor