Dovlecei crocanti, in pesmet aromatizat, la cuptor

de laura_n in Retete Delikat, 26 Iun 2018 | 3334 vizualizari

 

Imi plac tare mult dovleceii, sunt gustosi, sanatosi si plini de vitamine.
Cel mai mult mi-a placut o salata de dovlecei (o sa va aduc si reteta aceea).
Astazi am pregatit niste bastonase de dovlecei la cuptor.
O reteta foarte simpla, foarte rapida si teribil de gustoasa!
Big yum!
Am pregatit un pesmet, l-am aromatizat cu Amestec de Ierburi Italiene de la Delikat!
Cu siguranta, ati gasit in rafturile magazinelor condimentele si ierburile uscate natural Delikat! Eu am pregatit cateva mancaruri si ma declar foarte incantata!
Haideti sa vedeti cat de repede am pregatit aceste gustari!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei (de gradina, fragezi)
  • 3 felii paine mai uscata
  • 50 gr feta
  • 2 catei usturoi
  • amestec de ierburi italiene Delikat
  • ulei de masline
  • sare
  • Sos:
  • 150 gr iaurt
  • 1 praf sare
  • 1 lgta amestec ierburi italiene Delikat
  • 1 catel usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei crocanti, in pesmet aromatizat, la cuptor:

Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C.

Dovleceii se spala si se sterg. Se taie bastonase potrivite.

Se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt si se stropesc cu ulei de masline.

Eu nu am folosit ou, dar daca doriti, puteti trece bastonasele de dovlecei mai intai prin ou batut.

Separat, cu ajutorul unui tocator de bucatarie, amestecam painea uscata, branza feta, usturoiul si 2 lg amestec de ierburi italiene de la Delikat.

Dam cateva pulsatii pana se macina totul si devine marunt. Miroase grozav acest pesmet.

Bastonasele de dovlecei se imbraca in acest pesmet condimentat. Se mai stropesc cu 1-2 lg de ulei de masline.

Tava se pune in cuptor, la 240 grade C, timp de 10 -12 minute. Eu am folosit functia de coacere sus - jos.

Se scot cand devin rumenite si miros demential.

Separat, amestecam cateva linguri de iaurt natur cu putina sare si 1 lgta de amestec ierburi italiene si un catel de usturoi.

Dovleceii crocanti se servesc cu sos de iaurt si usturoi!

Stiti cat de gustosi sunt? Maxim! Parol!

 

 

TIPS-URI

1

cine doreste, poate trece mai intai bastonasele de dovlecei prin ou batut, apoi prin pesmet.

2

nu taiati foarte gros bastonasele, ideal ar fi sa fie de grosimea unui deget, ca sa iasa crocante la copt.

3

condimentati cu sare la final, daca mai e nevoie. Daca folositi si voi branza feta sarata, tineti cont sa nu mai adaugati sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei crocanti, in pesmet aromatizat, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

xana 1

06.07.2018, 12:15

Minunati!

Rocsi 1

07.07.2018, 20:17

Chiar azi am facut si eu ceva in genul asta!

-Licurici- 1

12.07.2018, 13:14

Cat de bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la cuptor