Pastrav cu legume in stil chinezesc

de Irina in Pastrav, 28 Apr 2009 | 8437 vizualizari

 

Daca tot am vorbit la categoria \"Legume\" despre broccoli am zis ca e cazul sa si preparam ceva ...
Si daca e sa mancam sanatos, hai sa alaturam si un peste legumelor. Deci, sa-i dam drumul!

 

INGREDIENTE

  • doi pastravi
  • capere
  • zeama de lamaie
  • unt
  • ghimbir
  • sare
  • piper
  • broccoli desfacut in buchetele
  • morcov taiat bastonase
  • usturoi
  • ceapa verde
  • ghimbir
  • unt
  • caju
  • sos chinezesc(soia, susan,...fiecare cum prefera)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu legume in stil chinezesc:

Se pune pestele intr-o tava, se condimenteaza si se adauga sosul de capere.
Pentru sos am topit untul intr-un vas, am adaugat zeama de lamaie si caperele.
Se introduce tava in cuptor, la 180 grade si se lasa cam 45 minute.

Intre timp pregatim legumele:
Intr-o tigaie punem putin unt la topit, adaugam 2-3 catei de usturoi pisati, un praf de ghimbir, apoi broccoli.
Se lasa la inabusit si se adauga si bastonasele de morcov. Totul se face la foc iute.
Se condimenteaza, se stropeste cu 2-3 linguri de sos si la final se rostogoleste o mana de caju peste legume. Legumele trebuie sa fie crocante.
Cand totul e gata aranjam frumos pestele pe o farfurie, garnisim cu legume si decoram cu cateva fire de ceapa taiate pe lungime. Arata spectaculos, iar de gustos ce sa mai zic...

Ca sa fi fost suta la suta reteta chinezeasca, ar fi trebuit sa taiem si pestele fasii, dar nu ar mai fi mancat copiii. Mai ales Matei. Pentru el pestele trebuie sa fie peste, adica sa se vada intreg pe farfurie, alaturi de legume si nu un amestec...In final pot spune ca munca mea a fost apreciata de toata familia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu legume in stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la gratar