Pastrav cu legume in stil chinezesc

de Irina in Pastrav, 28 Apr 2009 | 6526 vizualizari

 

Daca tot am vorbit la categoria \"Legume\" despre broccoli am zis ca e cazul sa si preparam ceva ...
Si daca e sa mancam sanatos, hai sa alaturam si un peste legumelor. Deci, sa-i dam drumul!

 

INGREDIENTE

  • doi pastravi
  • capere
  • zeama de lamaie
  • unt
  • ghimbir
  • sare
  • piper
  • broccoli desfacut in buchetele
  • morcov taiat bastonase
  • usturoi
  • ceapa verde
  • ghimbir
  • unt
  • caju
  • sos chinezesc(soia, susan,...fiecare cum prefera)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu legume in stil chinezesc:

Se pune pestele intr-o tava, se condimenteaza si se adauga sosul de capere.

Pentru sos am topit untul intr-un vas, am adaugat zeama de lamaie si caperele.

Se introduce tava in cuptor, la 180 grade si se lasa cam 45 minute.


Intre timp pregatim legumele:

Intr-o tigaie punem putin unt la topit, adaugam 2-3 catei de usturoi pisati, un praf de ghimbir, apoi broccoli.

Se lasa la inabusit si se adauga si bastonasele de morcov. Totul se face la foc iute.

Se condimenteaza, se stropeste cu 2-3 linguri de sos si la final se rostogoleste o mana de caju peste legume. Legumele trebuie sa fie crocante.

Cand totul e gata aranjam frumos pestele pe o farfurie, garnisim cu legume si decoram cu cateva fire de ceapa taiate pe lungime. Arata spectaculos, iar de gustos ce sa mai zic...


Ca sa fi fost suta la suta reteta chinezeasca, ar fi trebuit sa taiem si pestele fasii, dar nu ar mai fi mancat copiii. Mai ales Matei. Pentru el pestele trebuie sa fie peste, adica sa se vada intreg pe farfurie, alaturi de legume si nu un amestec...In final pot spune ca munca mea a fost apreciata de toata familia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu legume in stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu legume la cuptor