Pastrav cu legume la cuptor

de papabundetot in Pastrav, 13 Sep 2014 | 6106 vizualizari

 

Pastrav cred ca nu am mai mancat…din copilarie si….in urmatorii 4-5 ani nici nu cred ca voi mai manca datorita oaselor multe si mici pe care le-am cules din el dupa gatire,desi,o doamna draguta care era in fata mea la rand m-a asigurat ca nu are decat sira spinarii….astia 2 ai mei…ori erau din alta familie ori si-au cumparat ei niste extra oase ca….am tot cules la ele.Dincolo de acest disconfort…relativ bun la gust dar prefer dorada sau bibanul de mare totusi :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2 pastravi
  • 6 felii de lamaie
  • 2 tulpini de telina apio
  • o conopida
  • sare
  • boia,curry,
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu legume la cuptor:

Pastravii i-am cumparat eviscerati,asa ca mare treaba cu ei nu am avut,decat sa ii spal si sa ii frec cu putina sare pentru a elimina mucusul ala de pe pielea lor.I-am uscat apoi bine cu prosoape de hartie si i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei de masline.

Am taiat telina apio in bucatele mici si am introdus cateva in burta pestilor,am pus si cate 3 felii de lamaie in fiecare peste,i-am sarat,am stors putina lamaie deasupra si i-am dat la cuptor acoperind tava tot cu hartie de copt inmuiata bine in apa rece si stoarsa.I-am lasat sa se faca la foc mic pana cand ochii lor au devenit albiciosi si tulburi.

Conopida am separat-o in buchetele potrivite ca si marime,si am oparit-o in apa cu sare 1-2 minute,apoi am scurs-o bine de apa si am tras-o putin la tigaie cu telina apio,usturoi,ulei de masline si putina boia cu curry.
Eu zic ca e un pranz delicios,exceptand oasele pastravului…nenumarate chiar si extrem de mici ,in rest a fost chiar gustos,dar pentru gustul meu cu o carne cam seaca care fara lamaie nu ar avea nici un gust.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

14.09.2014, 09:55

Foarte bun!

Constelatialeu 1

14.09.2014, 10:31

papabundetot 1

14.09.2014, 12:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav in vin la cuptor