Pastravi de nuc la borcan

de Ksenya in Conserve, 24 Oct 2017 | 8298 vizualizari

 

 
 
Reteta de fata  este una ruseasca si care este facuta in asa fel, incat trebuie deschis doar borcanul si poate fi servita imediat, fara a mai adauga ceva.
Ingredientul principal este pastravul de nuc sau stiintific denumit,Polyporus squamosus.
Salata este echilibrata la gust si foarte usor astrigenta.
Va indemn sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • la un kg de ciuperci aveti nevoie de
  • 500 ml vin alb
  • 200 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 1 lamaie
  • 2 foi de dafin
  • 5-6 boabe ienibahar
  • 5--6 boabe de piper
  • 20 grame sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastravi de nuc la borcan:

 

 

Ciupercile le spalam si inlaturam piciorul pana sub palarie. Nu-l vom folosi deoarece este tare.

Palariile spalate si scurse le vom toca bucati mai mari si le vom stropi cu suc de lamaie.

Vinul, apa si uleiul le amestecam si adaugam foile de dafin, ienibaharul boabe, piperul si sarea. Lasam sa dea in clocot si fierbem 8-10 min.

 In borcane bine spalate, asezam mai intai ciupercile, nu oprim flacara pana nu completam borcanele pana la baza borcanului cu marinada.

Inchidem ermetic cu capac si sterilizam la bain-marie 15 minute.

Se pastreaza la racoare!

TIPS-URI

1

In cazul in care nu aveti pastravii de nuc la indemana, se poate prepara si din Pleurotus

2

Inainte de a inchide cu capac, pentru a fi cat mai etans, stergeti marginea borcanului cu un servetel

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastravi de nuc la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mirela0911 1

25.10.2017, 10:16

Initial am crezut ca e vorba de peste, dar apoi am vazut ca sunt ciuperci! Faina reteta si ce bune cred ca sunt!

Ksenya 1

25.10.2017, 17:01

Multumesc de trecere!

dantes 1

27.10.2017, 08:38

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci