Pate de ficat (de casa)

de cristinne in Mancare copii, 28 Oct 2010 | 14218 vizualizari

 

E cel mai bun pate pe care l-am mancat ! De acum nu voi mai cumpara porcariile care se vand sub denumirea de pate (cu 15% ficat...restul.. sorici slanina si alte rahaturi..bleah!)

 

INGREDIENTE

  • 600 gr de ficat de pui;
  • 2 cepe mari;
  • 6 catei de usturoi;
  • un pahar de vin;
  • condimente(piper, sare, nuscoara, cimbru)
  • 2 linguri smantana;
  •  150 gr unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat (de casa):

Se dau intr-un clocot ficatii. Se taie ceapa marunt si usturoiul si se pun la calit alaturi de ficateii scursi pentru catvea minute pana se aureste ceapa usor. Se adauga paharul de vin si condimentele si se mai lasa inca vreo 10 minute, pana scade sosul format.  Apoi totul se mixeaza impreuna cu untul si smantana, iar pasta obinuta se lasa sa se raceasca si se consuma intr-o saptamana maxim de preferat (se tine la frigider intr-un borcan inchis ermetic).

 E delicios!

 Va recomand acest pate in detrimentul celui cumparat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat (de casa)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

gabitza_s80 1

11.12.2010, 23:38

este obligatoriu vinul?
daca da, oare pot sa-i dau si baietelului meu de 1an si 5 luni sa manance? (este inebunit dupa pateul din comert)

cristinne 1

13.12.2010, 15:25

gabitza , vinul isi evapora tot alcool cand il pui la calit impreuna cu ceapa si ficati si tot.. stai linistita ca dupa ce ca se pune putin, acesta oricum se evapora si ramane numai gustul.. dupa parera mea il poti folosi fara probleme (mai ales daca e vin de tara, fara zahar si sulfiti) dar daca ai ocazia sa intrebi un specialist s aimi spui si mie ce a zis

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosele cu miere