Pate de linte cu masline

de oanapl in Mancaruri de post, 21 Mar 2017 | 1906 vizualizari

 

retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 150 g linte verde uscata
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • ulei de masline
  • lamaie
  • 1 catel usturoi
  • 100 g masline fara samburi
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de linte cu masline:

Speli lintea in cateva ape si o pui la inmuiat pentru 4-5 ore, sau cel mai bine, peste noapte. Scurgi apa, clatesti lintea si o pui la fiert in oala sub presiune, in apa cu putina sare, pentru 10 minute. Daca nu folosesti oala sub presiune, o fierbi pana se inmoaie.

Dupa ce a fiert lintea, o scurgi de apa si o lasi sa se raceasca.

Intre timp, cureti ceapa si o tai marunt, iar morcovul curatat il dai pe razatoarea mare, si apoi le calesti in 4 linguri de ulei de masline pentru 3-4 minute.

Pui lintea, ceapa, morcovul, usturoiul si condimente dupa gust intr-un vas si le pasezi pana obtii o pasta cremoasa si omogena.

Daca o doresti mai acrisoara, adaugi zeama de lamaie, iar daca ti se pare prea uscata compozitia, mai adaugi ulei de masline sau zeama in care a fiert lintea.

Adaugi masline taiate cubulete si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.

 Ornezi pateul de linte dupa imaginatie si il servesti cu paine prajita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de linte cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

miki_a 1

25.03.2017, 17:47

Delicios!

kytz 1

26.03.2017, 23:25

Bun!

oanapl 1

26.03.2017, 23:38

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Salata orientala de post