Pateu de ficat cu linte rosie

de katty in Ficat, 10 Dec 2016 | 686 vizualizari

 

Un pateu ceva mai light, dar la fel de delicios.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr linte rosie
  • 300 gr ficat de pui
  • 1 ceapa
  • 70 gr unt
  • 1 lingura ulei de masline + pentru servit
  • sare
  • piper rosu
  • ierburi aromate (rozmarin, busuioc)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat cu linte rosie:

Spalam bine lintea si o punem la fiert in 300 ml apa rece, cu un praf de sare. O fierbem pana se inmoaie, apoi scurgem apa, pe care o pastram si o lasam sa se raceasca.

Curatam ceapa si o tocam fin. Curatam ficatul de pielite, il taiem bucati mai mici, il spalam si il scurgem.

Incingem untul intr-o tigaie, impreuna cu uleiul de masline si adaugam ceapa. Amestecam ocazional, pana ceapa devine translucida. Punem ficateii si amestecam pana isi schimba culoarea si se patrund . Dam jos tigaia si o lasam sa se racoreasca. Punem intr-un vas adanc ficateii cu ceapa, lintea, sare, piper macinat si mixam bine. Daca este nevoie adaugam putin din zeama in care a fiert lintea.

Servim pateul de felii de paine prajita unse cu ulei de masline, pe care presaram amestec de ierburi aromate si piper rosu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat cu linte rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Catalina L 1

11.12.2016, 20:37

buna ideea

RuxyRux 1

13.12.2016, 10:02

Bun de tot!

noiinbucatarie 1

26.12.2016, 20:58

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de ficat de pui cu ciuperci