Pateu de ficat cu linte rosie

de katty in Ficat, 10 Dec 2016 | 3917 vizualizari

 

Un pateu ceva mai light, dar la fel de delicios.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr linte rosie
  • 300 gr ficat de pui
  • 1 ceapa
  • 70 gr unt
  • 1 lingura ulei de masline + pentru servit
  • sare
  • piper rosu
  • ierburi aromate (rozmarin, busuioc)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat cu linte rosie:

 Spalam bine lintea si o punem la fiert in 300 ml apa rece, cu un praf de sare. O fierbem pana se inmoaie, apoi scurgem apa, pe care o pastram si o lasam sa se raceasca.
Curatam ceapa si o tocam fin. Curatam ficatul de pielite, il taiem bucati mai mici, il spalam si il scurgem.
Incingem untul intr-o tigaie, impreuna cu uleiul de masline si adaugam ceapa. Amestecam ocazional, pana ceapa devine translucida. Punem ficateii si amestecam pana isi schimba culoarea si se patrund . Dam jos tigaia si o lasam sa se racoreasca. Punem intr-un vas adanc ficateii cu ceapa, lintea, sare, piper macinat si mixam bine. Daca este nevoie adaugam putin din zeama in care a fiert lintea.
Servim  pateul de felii de paine prajita unse cu ulei de masline, pe care presaram amestec de ierburi aromate si piper rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat cu linte rosie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficat de rata in crusta crocanta