Pateuri cu carne -Pateuri cu telemea si "za'atar"

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2010 | 7282 vizualizari

 

"Za'atar" este numele arab pentru oregano.
Se foloseste atat planta verde la diferite salate si aluaturi, cat si uscata.
"Za’atar" este si un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.
Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.
Se pot adauga o varietate de alte condiment cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.
In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).
In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosie
inchisa.
In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.
Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.
"Za'atar" mai este cunoscuta si sub numele de" mancarea arabului sarac".
Se consuma cu lipie araba si ulei de masline; se inmoaie lipia in ulei de masline , apoi in " za'atar" si se mananca.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de aluat frantuzesc pentru pateuri( patrate)  
  • 150 grame carne de vita macinata  
  • 100 grame telemea de oaie  
  • 2 lingurite za’atar  
  • 2 linguri ulei de masline  
  • 1 ceapa mica taiata marunt  
  • seminte de pin("snobar")  
  • seminte de susan prajite  
  • seminte de chimin  
  • 1 lingurita condiment pentru carne macinat: all spice, piper alb,scortisoara,ghimbir,coriandru,nucsoara,chimin,cardamom,lamaie uscata  
  • sare dupa gust  
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu carne -Pateuri cu telemea si "za'atar":

Se scoate aluatul pentru pateuri din congelator si se lasa cateva minute sa se dezghete.

Umplutura de branza

Telemeaua de oaie se rade pe razatoarea mare , se adauga za’atarul si se amesteca bine.

Umplutura de carne

Se calesc in ulei intai semintele de pin pana iau o culare aurie si se scot intr-un bol.

Apoi se calesc ceapa taiata marunt si carnea macinata cu condimentele si sarata dupa gust.

Se scoate intr-un bol si se adauga semintele de pin.

Patratele de aluat frantuzesc se taie in jumatati , se formeaza triunghiuri care se umplu cu telemea sau carne.

Se aseaza pateurile astfel obtinute intr-o tava de cuptor , se ung cu ou batut cu putina apa si se presara cu seminte de chimin sau seminte de susan prajit.

Se dau la cuptorul pre incalzit la 200 de grade cca 20 de minute.

Se scot pe un platou si se servesc calde sau reci.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu carne -Pateuri cu telemea si "za'atar"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

divainbucatarie 1

10.12.2010, 17:31

Dana_Retetegg 1

10.12.2010, 19:27

bune

mena29 1

10.12.2010, 20:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

ieri la 21:07

Bulgur cu ciuperci si porumb marinat

ieri la 20:17

Gogosi cu iaurt

ieri la 14:27

Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse

de anuta 1

ieri la 12:10

RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute cu ton si ceapa verde