Pateuri cu carne -Pateuri cu telemea si "za'atar"

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2010 | 6163 vizualizari

 

"Za'atar" este numele arab pentru oregano.
Se foloseste atat planta verde la diferite salate si aluaturi, cat si uscata.
"Za’atar" este si un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.
Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.
Se pot adauga o varietate de alte condiment cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.
In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).
In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosie
inchisa.
In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.
Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.
"Za'atar" mai este cunoscuta si sub numele de" mancarea arabului sarac".
Se consuma cu lipie araba si ulei de masline; se inmoaie lipia in ulei de masline , apoi in " za'atar" si se mananca.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de aluat frantuzesc pentru pateuri( patrate)  
  • 150 grame carne de vita macinata  
  • 100 grame telemea de oaie  
  • 2 lingurite za’atar  
  • 2 linguri ulei de masline  
  • 1 ceapa mica taiata marunt  
  • seminte de pin("snobar")  
  • seminte de susan prajite  
  • seminte de chimin  
  • 1 lingurita condiment pentru carne macinat: all spice, piper alb,scortisoara,ghimbir,coriandru,nucsoara,chimin,cardamom,lamaie uscata  
  • sare dupa gust  
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu carne -Pateuri cu telemea si "za'atar":

Se scoate aluatul pentru pateuri din congelator si se lasa cateva minute sa se dezghete.

Umplutura de branza

Telemeaua de oaie se rade pe razatoarea mare , se adauga za’atarul si se amesteca bine.

Umplutura de carne

Se calesc in ulei intai semintele de pin pana iau o culare aurie si se scot intr-un bol.

Apoi se calesc ceapa taiata marunt si carnea macinata cu condimentele si sarata dupa gust.

Se scoate intr-un bol si se adauga semintele de pin.

Patratele de aluat frantuzesc se taie in jumatati , se formeaza triunghiuri care se umplu cu telemea sau carne.

Se aseaza pateurile astfel obtinute intr-o tava de cuptor , se ung cu ou batut cu putina apa si se presara cu seminte de chimin sau seminte de susan prajit.

Se dau la cuptorul pre incalzit la 200 de grade cca 20 de minute.

Se scot pe un platou si se servesc calde sau reci.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu carne -Pateuri cu telemea si "za'atar"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

divainbucatarie 1

10.12.2010, 17:31

Dana_Retetegg 1

10.12.2010, 19:27

bune

mena29 1

10.12.2010, 20:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!