Pateuri cu mar (reteta de la mama)

de adasev12 in Dulciuri, 11 Noi 2012 | 1627 vizualizari

 

aceste pateuri delicioase mi le prepara mama de fiecare data cand merg acasa...simple, usoare si bune.

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 500 g faina
  • apa cat cuprinde
  • sare
  • untura de porc, cam 200 g

pt umplutura:

  • 1 kg de mere
  • 3-4 lg de zahar
  • scortisoara
  • 2 vanilii

+ ulei pt prajit

zahar pudra

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu mar (reteta de la mama):

Se face un aluat din faina, sare si apa, potrivit de tare, care se intinde foarte bine si cat de cat uniform pe masa de lucru.


Se unge foarte bine cu untura de porc si se ruleaza sul.


Se intinde usor in maini, sa se intinda bine si sa devina elastic, usor de lucrat.


Se taie apoi in bucati, cam 4-5 buc ies din acest sul de aluat.


Fiecare bucata se ruleaza strans ca un trandafir si se ascunde capatul( nu am facut poze in faza asta, sper ca se intelege...)


Se intinde fiecare bucata apoi, cu grija caci se va lipi si rupe foarte usor, va mai ajutati de faina, apoi se taie in 4 bucati


Pe fiecare sfert se pune mar , care in prealabil a fost calit pe foc cu zaharul, scortisoara si vanilia, se impatureste fiecate bucata sub forma de triunghi, si se coace in ulei incins.


Se scoate pe un servet absorbant.


Cand sunt doar caldute, se pudreaza din belsug cu zahar pudra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu mar (reteta de la mama)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

adasev12 1

12.11.2012, 17:55

jolygina...

mihaerar...si mie-mi pare bine, te pup

sin0na...

mamaieelena 1

12.11.2012, 19:31

bun,bun

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 13:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Braduti aromati