Patratele de ciocolata

de aziz in Prajituri, 11 Ian 2012 | 7991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti Petit Beurre
  • 200 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 5 linguri cu cacao
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 150 ml lapte
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata amara sau cu lapte
  • 2 linguri de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele de ciocolata:

Sfaramam biscuitii, ii linsam cu sucitorul sau ciocanul pentru snitele ..da da stiu o sa ma intrebati daca n-am blender...ei bine n-am ca l-am stricat cand am facut gem ...da nu ma deranjeaza sa primesc cadou unul:))). Bun deci avem biscuitii macinati cat mai fin, adaugam laptele, untul topit si restul ingredientelor. Desigur puteti adauga nuci macinate grosier sau alune sau fistic sau stafide si lista poate continua.


Pregatim o tava de 20/30 cm si punem inauntru "plastelina" obtinuta. Nivelam bine si apoi ne ocupam de crema. Incalzim smantana punem peste ciocolata rupta cat mai marunt si untul, lasam putin la racorit si turnam deasupra peste blatul de biscuiti. Dam la frigider cateva ore si apoi taiem cubulete pe care le punem in hartiute pentru bomboane sau briose.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Mihaela11_jo 1

17.01.2012, 11:25

Super

silvi0ara 1

17.01.2012, 12:49

La multi ani ! cu sanatate si toata fericirea din lume.

aziz 1

17.01.2012, 15:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine si crema de vanilie