Chec cu stafide

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 3 Noi 2014 | 1452 vizualizari

 

Acest chec este foarte pufos,aromat,ciocolatos.Are un plus de savoare deoarece glazura crocanta de ciocolata in care e invelit contrasteaza cu mijlocul moale si pufos.Este delicios alaturi de o cana cu lapte cald sau langa o cafea tare si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri,
  • 10 ling zahar,
  • 15 ling ulei,
  • 20 ling lapte,
  • 15 ling faina,
  • 2 ling cacao,
  • 2 ling stafide,
  • zahar vanilat,u
  • n praf de copt,
  • coaja de portocala.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu stafide:

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si rezulta o crema spumoasa.Se adauga uleiul treptat,ca la maioneza apoi laptele.Se mixeaza bine pana se omogenizeaza totul.Se adauga coaja de portocala tocata marunt apoi faina si praful de copt in ploaie. Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie.In cealalta jumatate se adauga cacaoa si stafidele.Se omogenizeaza si se toarna peste compozitia galbena.


Se da totul la cuptor pana trece de proba scobitorii. Checul se lasa sa se raceasca.Intre timp se pregateste o glazura din 100 gr ciocolata topita si 50 ml lapte.Se amesteca totul pe foc si se toarna peste chec. Cand e rece si glazura intarita,se poate felia checul pentru a se servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Anett 1

04.11.2014, 10:48

Rocsi 1

04.11.2014, 21:04

Iau o feliuta!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

05.11.2014, 23:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos