Chec cu stafide

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 3 Noi 2014 | 1356 vizualizari

 

Acest chec este foarte pufos,aromat,ciocolatos.Are un plus de savoare deoarece glazura crocanta de ciocolata in care e invelit contrasteaza cu mijlocul moale si pufos.Este delicios alaturi de o cana cu lapte cald sau langa o cafea tare si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri,
  • 10 ling zahar,
  • 15 ling ulei,
  • 20 ling lapte,
  • 15 ling faina,
  • 2 ling cacao,
  • 2 ling stafide,
  • zahar vanilat,u
  • n praf de copt,
  • coaja de portocala.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu stafide:

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si rezulta o crema spumoasa.Se adauga uleiul treptat,ca la maioneza apoi laptele.Se mixeaza bine pana se omogenizeaza totul.Se adauga coaja de portocala tocata marunt apoi faina si praful de copt in ploaie. Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie.In cealalta jumatate se adauga cacaoa si stafidele.Se omogenizeaza si se toarna peste compozitia galbena.


Se da totul la cuptor pana trece de proba scobitorii. Checul se lasa sa se raceasca.Intre timp se pregateste o glazura din 100 gr ciocolata topita si 50 ml lapte.Se amesteca totul pe foc si se toarna peste chec. Cand e rece si glazura intarita,se poate felia checul pentru a se servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Anett 1

04.11.2014, 10:48

Rocsi 1

04.11.2014, 21:04

Iau o feliuta!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

05.11.2014, 23:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos