Pavlova cu crema de whiskey Baileys

de AlexTeacher in Dulciuri, 14 Apr 2016 | 883 vizualizari

 

Era si cazul sa mai pregatesc ceva dulce, nu? :))))
 

 

INGREDIENTE

    • Albusuri de ou – 5 buc
    • Zahar – 250 g
    • Crema de whiskey Baileys – 30 ml
    • Zeama de lamaie – 1 lingura
    • Sare – 1 varf de cutit
    • Frisca lichida – 200 ml
    • Ciocolata neagra – 4 patratele
    • Apa de trandafiri – 1 lingurita
    Pentru crema:
    • Zeama de lamaie – 300 ml (cca 4-5 lamai)
    • Zahar – 170 g
    • Galbenusuri de ou – 40 g
    • Unt – 35 g
    • Amidon de porumb – 1 lingura
    Aditionale:
    • Mure proaspete – 100 g
    • Afine proaspete – 100 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu crema de whiskey Baileys:



  • Bateti albusurile de ou cu ajutorul mixerului cu bol, Breville;




  • Adaugati la inceput varful de cutit de sare si 1 lingura de zeama de lamaie;




  • Cand albusurile au inceput sa se inchege, adaugati zaharul, crema de whiskey si apa de trandafiri;




  • In 2 tavi, pe 2 hartii de copt, distribuiti cantitate egala de bezea cat sa va ajunga pentru doua blaturi;




  • Introduceti in cuptorul incins in prealabil la 100 de grade, pentru cca 70 de min;




  • Intre timp amestecati la foc potrivit intr-o craticioara, amidonul de porumb si galbenusurile de ou – folositi un tel ca sa fiti siguri ca nu faceti cocoloase;




  • Adaugati galbenusurile de ou, untul si zaharul si continuati sa amestecati cu telul, pana veti obtine o crema groasa – lasati-o la racit;




  • Odata ce bezeaua s-a rumenit si s-a intarit, lasati-o sa se raceasca in cuptor, treptat;




  • Scoateti cu grija hartia de copt, asezati un blat pe un suport de tort, puneti toata crema de lamaie in interior si peste aceasta adaugati al doilea blat;




  • Bateti frisca bine, intindeti-o peste al doilea blat, iar peste aceasta adaugati afinele, murele si ciocolata rasa;




  • Lasati la frigider pentru cateva ore si savurati cu placere;




Pofta buna !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu crema de whiskey Baileys" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

COMENTARII (30)

deyutzky 1

15.04.2016, 20:47

vaaaaai cum arataaaa

epurasha2bb 1

16.04.2016, 10:46

tentant

miki_a 1

16.04.2016, 11:24

Iar ne-ai "atins" in inimioara! Foarte frumos si tentant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32