Pavlova cu crema de whiskey Baileys

de AlexTeacher in Dulciuri, 14 Apr 2016 | 2031 vizualizari

 

Era si cazul sa mai pregatesc ceva dulce, nu? :))))
 

 

INGREDIENTE

    • Albusuri de ou – 5 buc
    • Zahar – 250 g
    • Crema de whiskey Baileys – 30 ml
    • Zeama de lamaie – 1 lingura
    • Sare – 1 varf de cutit
    • Frisca lichida – 200 ml
    • Ciocolata neagra – 4 patratele
    • Apa de trandafiri – 1 lingurita
    Pentru crema:
    • Zeama de lamaie – 300 ml (cca 4-5 lamai)
    • Zahar – 170 g
    • Galbenusuri de ou – 40 g
    • Unt – 35 g
    • Amidon de porumb – 1 lingura
    Aditionale:
    • Mure proaspete – 100 g
    • Afine proaspete – 100 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu crema de whiskey Baileys:



  • Bateti albusurile de ou cu ajutorul mixerului cu bol, Breville;




  • Adaugati la inceput varful de cutit de sare si 1 lingura de zeama de lamaie;




  • Cand albusurile au inceput sa se inchege, adaugati zaharul, crema de whiskey si apa de trandafiri;




  • In 2 tavi, pe 2 hartii de copt, distribuiti cantitate egala de bezea cat sa va ajunga pentru doua blaturi;




  • Introduceti in cuptorul incins in prealabil la 100 de grade, pentru cca 70 de min;




  • Intre timp amestecati la foc potrivit intr-o craticioara, amidonul de porumb si galbenusurile de ou – folositi un tel ca sa fiti siguri ca nu faceti cocoloase;




  • Adaugati galbenusurile de ou, untul si zaharul si continuati sa amestecati cu telul, pana veti obtine o crema groasa – lasati-o la racit;




  • Odata ce bezeaua s-a rumenit si s-a intarit, lasati-o sa se raceasca in cuptor, treptat;




  • Scoateti cu grija hartia de copt, asezati un blat pe un suport de tort, puneti toata crema de lamaie in interior si peste aceasta adaugati al doilea blat;




  • Bateti frisca bine, intindeti-o peste al doilea blat, iar peste aceasta adaugati afinele, murele si ciocolata rasa;




  • Lasati la frigider pentru cateva ore si savurati cu placere;




Pofta buna !



Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu crema de whiskey Baileys" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

dantes 1

19.04.2018, 10:13

Super!

RODIMUR 1

19.04.2018, 12:32

Ce frumoasă e...!

Rahela Velicu 1

19.04.2018, 17:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba taraneasca de purcel
  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Corndog

ieri la 21:24

Sparanghel cu bacon și cartofi wedges

de Meea 4

ieri la 18:50

RETETA RECOMANDATA
Desert inimioare de susan