Pavlova cu fructe de padure

de Oana in Torturi, 20 Aug 2011 | 9856 vizualizari

 

Absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat de bezea:
  • 6 albusuri
  • 300 g zahar pudra
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 1 lingura cu varf cu amidon alimentar
  • Umplutura:
  • 200 ml frisca lichida
  • fructe de padure proaspete: zmeura, afine, mure, coacaze
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu fructe de padure:

Se bat albusurile mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare, adaugand cate 2-3 linguri de zahar pudra in ploaie si mixand mereu pana la incorporare completa. La final se adauga zeama de lamaie si amidonul. Spuma de albusuri trebuie sa fie grasa si lucioasa, sa faca moturi :)

Pe doua hartii de copt se deseneaza doua cercuri de 22 cm, se ung cu putin unt si se aseaza bezeaua la mijloc, apoi cu un posh se formeaza bordura ondulata de bezea. Se incinge cuptorul, focul sa fie mic de tot si se pun cele doua tavi in cuptor, lasand usa putin intredeschisa. Se lasa o ora la cuptor, verificand mereu sa nu se arda, eu le-am lasat sa se faca bejulii si am rotit tavile in cuptor. Se scot tavile, se desprinde bezeaua de pe hartia de copt cu atentie si se lasa la racit pe cate un gratar.

Se mixeaza frisca, se imparte in doua si se umplu cele doua foi de bezea. Pe prima foaie se aseaza cateva fructe de padure asortate, apoi se aseaza a doua foaie de bezea deasupra. Se aseaza restul de fructe de padure si se pune la rece cateva ore.

TIPS-URI

1

Bezeaua se bate in castron de sticla curat, uscat si tinut la rece.

2

Albusurile trebuie sa fie reci, din frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu zmeura si ciocolata

de oanapl 7

ieri la 20:43

Rasol la cuptor, cu cartofi

de oanapl 7

pe 03.12 la 19:34

Reteta de crinkles cu portocala

de laura_n 7

pe 03.12 la 15:22

Supă/ Cremă de linte

pe 01.12 la 20:23

Mazare congelata pentru iarna

pe 30.11 la 20:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello