Pavlova cu fructe de padure

de Oana in Torturi, 20 Aug 2011 | 10599 vizualizari

 

Absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat de bezea:
  • 6 albusuri
  • 300 g zahar pudra
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 1 lingura cu varf cu amidon alimentar
  • Umplutura:
  • 200 ml frisca lichida
  • fructe de padure proaspete: zmeura, afine, mure, coacaze
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu fructe de padure:

Se bat albusurile mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare, adaugand cate 2-3 linguri de zahar pudra in ploaie si mixand mereu pana la incorporare completa. La final se adauga zeama de lamaie si amidonul. Spuma de albusuri trebuie sa fie grasa si lucioasa, sa faca moturi :)

Pe doua hartii de copt se deseneaza doua cercuri de 22 cm, se ung cu putin unt si se aseaza bezeaua la mijloc, apoi cu un posh se formeaza bordura ondulata de bezea. Se incinge cuptorul, focul sa fie mic de tot si se pun cele doua tavi in cuptor, lasand usa putin intredeschisa. Se lasa o ora la cuptor, verificand mereu sa nu se arda, eu le-am lasat sa se faca bejulii si am rotit tavile in cuptor. Se scot tavile, se desprinde bezeaua de pe hartia de copt cu atentie si se lasa la racit pe cate un gratar.

Se mixeaza frisca, se imparte in doua si se umplu cele doua foi de bezea. Pe prima foaie se aseaza cateva fructe de padure asortate, apoi se aseaza a doua foaie de bezea deasupra. Se aseaza restul de fructe de padure si se pune la rece cateva ore.

TIPS-URI

1

Bezeaua se bate in castron de sticla curat, uscat si tinut la rece.

2

Albusurile trebuie sa fie reci, din frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu crema caramel si jeleu de piersici