Tort Mississippi

de andreea123 in Torturi, 8 Ian 2011 | 5382 vizualizari

 

Celebrul Tort Mississippi, un tort in stil american. Daca va plac dulciurile si mai ales cele cu bezea...trebuie sa-l incercati neaparat!

 

INGREDIENTE

  • 425g de biscuiti digestivi cu cacao
  • 175g unt topit
  • 3 linguri de crema de ciocolata cu alune
  • 3 oua
  • 175g de zahar
  • 600 ml frisca lichida
  • 1 lingura cafea granule
  • 2 linguri de malai
  • 200g bucati de ciocolata
  • 1 plic de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mississippi:

Blatul se face din biscuiti digestivi cu cacao (zdrobiti) care se amesteca cu untul (topit) si cu crema de ciocolata cu alune (gen Finetti).


Se aseaza compozitia intro forma de tort cu Ø 26 cm (si pe laterale), apoi se da la rece pana se termina de preparat crema de ciocolata.


Crema de ciocolata se face din 3 galbenusuri frecate cu 75g de zahar, malaiul si 150 ml frisca lichida, apoi se incalzesc 300 ml de frisca lichida in care se topesc cafeaua (granule) si bucatile de ciocolata.


Se incorporeaza amestecul de malai in ciocolata topita si se mesteca la foc mic pana crema incepe sa se ingroase, apoi se adauga 1plic de gelatina (inmuiata in 3 linguri de apa si apoi fiarta)


Crema se lasa la racit putin, apoi se pune peste 150 ml frisca batuta; se toarna in forma de tort si se da iarasi la rece timp de 20 min.


Bezeaua se face din 3 albusuri batute spuma tare cu 100g de zahar (pus treptat), apoi se aseaza peste crema de ciocolata si se coace pana bezeaua devine aurie.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mississippi" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

andreea123 1

19.12.2011, 14:34

Am rescris crema mai in detaliu zic eu, asa ca am repostat reteta

linda28 1

06.01.2012, 17:03

Am facut tortul de sarbatori, foarte, foarte bun, sunt foarte incantata de el.Am de facut unele precizari care nu sunt scrise, ca sa va iasa tortul cum trebuie.Crema de ciocolata cu malai se lasa la racit de tot, adica sa fie rece bine si dupa aceea se amesteca cu frisca batuta.
Dupa ce se scoate tortul din cuptor se lasa la racit putin si dupa se pune la frigider, adica se poate servi abia a doua zi, sa se intareasca crema la loc.In rest foarte bun, recomand sa-l faceti

mariiaa 1

31.10.2012, 17:10

nu cred in minuni dar asta e o minune .mia iesti super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pink Cake ( Tort roz )