Pavlova cu zmeura

de Criss in Prajituri, 18 Aug 2011 | 2354 vizualizari

 

Pavlova este desertul meu preferat, de aceea il fac in fel si chip, cu diferite fructe, cu una sau doua foi de bezea. De aceasta data am facut o singura foaie mare cat roata carului.:) Si cum aveam zmeura proaspata de la munte, a iesit o nebunie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaie:
  • -7 albusuri
  • -350 g zahar pudra
  • -1 lingurita otet
  • -2 lingurite amidon   
  • Pentru umplut:
  • -350 ml frisca
  • -500 g zmeura  
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu zmeura:

Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat zaharul si se bate pana spuma devine tare si lucioasa. Se adauga otetul si amidonul si se bate pana se incorporeaza si acestea. Pe o foaie de copt desenam un cerc pe care punem bezeaua. Cam 1/3 parte o pastram, o punem intr-un posh si pe margine facem aveline. Punem bezeaua la cuptor si coacem/uscam cu usa cuptorului intredeschisa timp de 80 minute, dupa care stingem focul si lasam bezeaua pana se raceste. Desprindem hartia, avand grija sa nu spargem foaia de bezea, care e foarte casanta.


Batem frisca, punem jumatate de frisca peste blatul de bezea, punem un strat de zmeura, din nou frisca si cu restul de zmeura ornam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bucataras Medi 1

22.08.2011, 13:08

delicioasa.................

Angelina_Elena 1

26.01.2012, 21:50

o frumusete de pavlova si super delicioasa ...trebuie sa fac si eu macar odata

Criss 1

27.01.2012, 08:00

Multumesc dragele mele.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt si cocos