Pavlova cu zmeura

de Criss in Prajituri, 18 Aug 2011 | 5675 vizualizari

 

Pavlova este desertul meu preferat, de aceea il fac in fel si chip, cu diferite fructe, cu una sau doua foi de bezea. De aceasta data am facut o singura foaie mare cat roata carului.:) Si cum aveam zmeura proaspata de la munte, a iesit o nebunie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaie:
  • -7 albusuri
  • -350 g zahar pudra
  • -1 lingurita otet
  • -2 lingurite amidon   
  • Pentru umplut:
  • -350 ml frisca
  • -500 g zmeura  
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu zmeura:

Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat zaharul si se bate pana spuma devine tare si lucioasa. Se adauga otetul si amidonul si se bate pana se incorporeaza si acestea. Pe o foaie de copt desenam un cerc pe care punem bezeaua. Cam 1/3 parte o pastram, o punem intr-un posh si pe margine facem aveline. Punem bezeaua la cuptor si coacem/uscam cu usa cuptorului intredeschisa timp de 80 minute, dupa care stingem focul si lasam bezeaua pana se raceste. Desprindem hartia, avand grija sa nu spargem foaia de bezea, care e foarte casanta. 

Batem frisca, punem jumatate de frisca peste blatul de bezea, punem un strat de zmeura, din nou frisca si cu restul de zmeura ornam. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bucataras Medi 1

22.08.2011, 13:08

delicioasa.................

Angelina_Elena 1

26.01.2012, 21:50

o frumusete de pavlova si super delicioasa ...trebuie sa fac si eu macar odata

Criss 1

27.01.2012, 08:00

Multumesc dragele mele.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de lamaie