Pavlova cu zmeura

de Ela68 in Prajituri, 27 Ian 2014 | 9279 vizualizari

 

Nu stiu care este reteta originala a acestei prajituri, eu am ales o varianta cu ce aveam prin casa. A trebuit s-o execut cat de repede s-a putut, caci a sosit momentul in care a trebuit sa pun capat dulciurilor. Aceasta zi a fost precum emisiunea "Te cunosc de undeva", La revedere Laura, bun venit Angela Similea. Asa mi-am spus si eu "La revedere bunatati, bine ai venit DIETA ". Nu vreti sa stiti ce-am mancat ieri......atat va spun Pavlova KAPUT in 5 minute.

 

INGREDIENTE

  • Blatul de bezea :
    • 6 albusuri
    • 300 gr zahar tos
    • un praf de sare
    • 1 lingurita lamaie
    Crema :
    • 125 gr mascarpone
    • 250 ml frisca lichida
    • 3 linguri dulceata de zmeura
    • 2 linguri zahar pudra
    Sirop de zmeura:
    • 200 gr zmeura
    • 2-3 linguri zahar tos
    Decor :
    • 100 gr zmeurica si frunze de menta pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu zmeura:


Blatul de bezea : Albusurile se bat cu mixerul cu un praf de sare. Se adauga treptat cate o lingura de zahar, asteptand pana ce cristalele sunt perfect topite. Procedam astfel pana am adaugat tot zaharul. La sfarsit punem zeama de lamaie amestecand pana la inglobare. Tapetam cu hartie de copt pe care am uns-o cu unt o forma de 26 cm si turnam cu grija bezeaua. Punem la cuptor, la 120 grade, timp de trei, patru ore. In mod normal, la cuptoarele electrice se coace uniform si bezeaua ramane alba. Pentru cine are aragaz cu gaz, e mai greu , cel putin la mine, flacara nu arde constant.


Crema : Mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si se adauga dulceata omogenizandu-se bine Se bate frisca si se toarna peste crema de mai sus.


Pentru sirop se pun la fiert cele 200 gr de zmeura impreuna cu zaharul. Cand s-au inmuiat, se dau prin sita si se mai lasa la ingrosat cateva minute. Se poate proba cu o lingurita daca siropul s-a legat. Din punctul meu de vedere nu-i nicio problema daca ramane mai lichid.


Asamblare : Peste blatul de bezea se spriteaza crema si se aseaza zmeura si frunzele de menta.Se toarna apoi deasupra siropul.

TIPS-URI

1

trebuie mancata repede, nu se pastreaza mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

Ela68 1

18.06.2014, 12:54

DAAAAA, am observat si eu Lia

Ancutsa 1

18.12.2016, 12:13

Un deliciu!

Ela68 1

19.12.2016, 13:08

daaa , tare buna !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pavlova cu crema de vanilie si zmeura