Pavlova cu zmeura

de Ela68 in Prajituri, 27 Ian 2014 | 6665 vizualizari

 

Nu stiu care este reteta originala a acestei prajituri, eu am ales o varianta cu ce aveam prin casa. A trebuit s-o execut cat de repede s-a putut, caci a sosit momentul in care a trebuit sa pun capat dulciurilor. Aceasta zi a fost precum emisiunea "Te cunosc de undeva", La revedere Laura, bun venit Angela Similea. Asa mi-am spus si eu "La revedere bunatati, bine ai venit DIETA ". Nu vreti sa stiti ce-am mancat ieri......atat va spun Pavlova KAPUT in 5 minute.

 

INGREDIENTE

  • Blatul de bezea :
    • 6 albusuri
    • 300 gr zahar tos
    • un praf de sare
    • 1 lingurita lamaie
    Crema :
    • 125 gr mascarpone
    • 250 ml frisca lichida
    • 3 linguri dulceata de zmeura
    • 2 linguri zahar pudra
    Sirop de zmeura:
    • 200 gr zmeura
    • 2-3 linguri zahar tos
    Decor :
    • 100 gr zmeurica si frunze de menta pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu zmeura:


Blatul de bezea : Albusurile se bat cu mixerul cu un praf de sare. Se adauga treptat cate o lingura de zahar, asteptand pana ce cristalele sunt perfect topite. Procedam astfel pana am adaugat tot zaharul. La sfarsit punem zeama de lamaie amestecand pana la inglobare. Tapetam cu hartie de copt pe care am uns-o cu unt o forma de 26 cm si turnam cu grija bezeaua. Punem la cuptor, la 120 grade, timp de trei, patru ore. In mod normal, la cuptoarele electrice se coace uniform si bezeaua ramane alba. Pentru cine are aragaz cu gaz, e mai greu , cel putin la mine, flacara nu arde constant.


Crema : Mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si se adauga dulceata omogenizandu-se bine Se bate frisca si se toarna peste crema de mai sus.


Pentru sirop se pun la fiert cele 200 gr de zmeura impreuna cu zaharul. Cand s-au inmuiat, se dau prin sita si se mai lasa la ingrosat cateva minute. Se poate proba cu o lingurita daca siropul s-a legat. Din punctul meu de vedere nu-i nicio problema daca ramane mai lichid.


Asamblare : Peste blatul de bezea se spriteaza crema si se aseaza zmeura si frunzele de menta.Se toarna apoi deasupra siropul.

 

TIPS-URI

1

trebuie mancata repede, nu se pastreaza mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

Ela68 1

18.06.2014, 12:54

DAAAAA, am observat si eu Lia

Ancutsa 1

18.12.2016, 12:13

Un deliciu!

Ela68 1

19.12.2016, 13:08

daaa , tare buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Pavlova cu crema de vanilie si zmeura