Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel

de simona72 in Prajituri, 12 Mai 2014 | 1942 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru prietena noastra Laurici, zic prietena noastra, pentru ca stiu ca la toti ne este draga pentru nebuniile ei, pt farsele ei, pt veselia ei molipsitoare, pt teroristii ei si pt ca de la ea am preluat aceasta reteta si tot ea ma facut sa-mi placa piureul asta de castane. Muah( vorba ei) fata draga, muah bucatarasi!!!>:D

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piure de castane de 250 gr
  • 100 gr unt moale
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 4 oua
  • 300 gr faina
  • 100 ml lapte batut
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri pudra de roscove
  • 3 linguri indulcitor pulbere
  • pt crusta:
  • 1 pumn de nuci
  • 1 pumn de migdale
  • pt caramel:
  • 3 linguri zahar brut
  • 2 linguri unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel:

Mixam untul moale la temperatura camerei cu indulcitorul pulbere. Adaugam cate un ou in timp ce mixam, concomitent cu o lingura de piure de castane, pana terminam ouale si piureul. Adaugam si extractul de vanilie. Separat, amestecam faina, pudra de roscove si praful de copt. Mixam din nou aluatul si punem cate o lingura de faina si cate o lingura de lapte batut, pana le terminam. Daca vi se pare prea vartoasa compozitia, mai adaugati 1-2 linguri de lapte batut, pana ajungeti la o compozitie cremoasa, care se tine de tel, dar nu tare. Punem compozitia intr-o forma de chec, eu am folosit una din silicon, iar peste aluat punem nucile si migdale tocate sau rasnite grosier. Apasam putin cu mainile peste crusta, sa se lipeasca bine de aluat si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute. Reducem la 160 grade, mai lasam inca 20 minute si lasam checul sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.


Pentru caramel: caramelizam zaharul intr-o craticioara,adaugam untul si amestecam pana s-a topit untul si zaharul caramelizat. Il turnam imediat peste chec. Lasam sa se raceasca, portionam si servim.


Sa va fie de bine!!!

 

TIPS-URI

1

recomand mai mult caramel, eu am folosit doar putin, de pofta si pt a tine crusta bine lipita de chec

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Lavinia 1

13.05.2014, 11:30

ce arome

anca_rm 1

13.05.2014, 12:28

e super acest chec , l-am facut si eu

ilinca_rox 1

13.05.2014, 15:12

arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca si aroma de portocale