Pelincutele Domnului

de Oana in Prajituri, 25 Dec 2009 | 8297 vizualizari

 

Sau "Scutecele Domnului", o prajitura extraordinar de buna care se face in zona Moldovei in Ajunul Craciunului.

 

INGREDIENTE

  • un pachet  foi de placinta
  • 500  nuca macinata
  • 500 g zahar
  • coaja de la o portocala mare
  • coaja de la o lamaie mare
  • Sirop:
  • 2 l apa
  • zahar dupa gust
  • zeama de la 1 lamaie mare
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pelincutele Domnului:

Foile de placinta dezghetate se taie in patru. Se incinge cuptorul la foc mediu si cu usa intredeschisa se usuca foile. Se pn intr-o tava si se lasa pana se rumenesc usor. Atentie sa nu se arda! Se prepara siropul din apa, zahar dupa gust (sa fie suficient de dulce), zeama de lamaie si esenta rom. Siropul se fierbe pana se topeste zaharul. Se inmoaie foile in sirop, se scot rapid cu o paleta cu gauri si se scurg foarte bine.


Pe o tava se aseaza un strat de foi, apoi se presara nuca macinata din belsug, zahar si coaja de portocala si lamaie. Cantitatea de zahar si nuca poate varia dupa gust! Se aseaza alternativ un strat de foi, un strat de nuca si se termina cu stratul de nuca, apoi se deoreaza cu coaja rasa e portocala si lamaie. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se lasa la rece pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pelincutele Domnului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

housy 1

04.07.2010, 18:32

am mancat din astea doar la bunica, in Vrancea....asa bune le facea. acolo le spune"Scutecele Domnului" sau "Turte rupte" 5 furcu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si bezea