Pelincutele Domnului

de Oana in Prajituri, 25 Dec 2009 | 10937 vizualizari

 

Sau "Scutecele Domnului", o prajitura extraordinar de buna care se face in zona Moldovei in Ajunul Craciunului.

 

INGREDIENTE

  • un pachet  foi de placinta
  • 500  nuca macinata
  • 500 g zahar
  • coaja de la o portocala mare
  • coaja de la o lamaie mare
  • Sirop:
  • 2 l apa
  • zahar dupa gust
  • zeama de la 1 lamaie mare
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pelincutele Domnului:

Foile de placinta dezghetate se taie in patru. Se incinge cuptorul la foc mediu si cu usa intredeschisa se usuca foile. Se pn intr-o tava si se lasa pana se rumenesc usor. Atentie sa nu se arda! Se prepara siropul din apa, zahar dupa gust (sa fie suficient de dulce), zeama de lamaie si esenta rom. Siropul se fierbe pana se topeste zaharul. Se inmoaie foile in sirop, se scot rapid cu o paleta cu gauri si se scurg foarte bine.

Pe o tava se aseaza un strat de foi, apoi se presara nuca macinata din belsug, zahar si coaja de portocala si lamaie. Cantitatea de zahar si nuca poate varia dupa gust! Se aseaza alternativ un strat de foi, un strat de nuca si se termina cu stratul de nuca, apoi se deoreaza cu coaja rasa e portocala si lamaie. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se lasa la rece pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pelincutele Domnului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

de RODIMUR 8

ieri la 20:39

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu zmeura