Peltea (jeleu) din flori de soc

de Tabita _ in Dulceata / Gem, 31 Mai 2013 | 4719 vizualizari

 

O peltea parfumata si delicioasa. Multumesc danakarin pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 10 flori de soc
  • 800 ml suc de mere
  • 500 g zahar pentru dulceata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea (jeleu) din flori de soc:

Florile de soc se pun intr-un vas. Peste ele se toarna sucul de mere.

Se lasa vasul, acoperit, peste noapte, la loc răcrăcoros. 

A doua zi se strecoara sucul şi se pune la fiert cu zahărul si se fierbe 5-10 minute.

Când lichidul începe să se închege, se toarna, fierbinte, în borcane şi aşteptăm să se răcească.

Pentru a nu plesni, borcanele se incalzesc in prealabil sau se aseaza sub fundul borcanului lama unui cutit plat.

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu paine cu unt, cu gris, peste prajituri, la brose, la clatite sau pur si simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea (jeleu) din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Tabita _ 1

31.05.2013, 21:58

Chiar foarte delicioasa si parfumata Rocsi

gio 1

02.06.2013, 01:25

Tabita _ 1

02.06.2013, 11:31

Gio

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piperchi
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Peltea de soc cu portocale