Penne cu ananas caramelizat

de madi_marin in Penne, 25 Mar 2014 | 1714 vizualizari

 

Este cea de-a doua reţetă cu care vreau să particip la concursul lansat de Cristina Toth si pastele Băneasa pe site-ul ,,www.divainbucatarie.ro,,. Preparatul e foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste pene Băneasa
  • 1 conservă de ananas
  • 250 ml smântână de gătit
  • 4 linguri cu vârf cu zahăr brun +1 lingură extra
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ananas caramelizat:

Pastele se fierb în apă amestecată cu siropul din conserva de ananas.


Zahărul se pune într-un vas la caramelizat la foc mic. Când s-a topit de tot, se adaugă smântâna lichida în fir subţire şi se amestecă până se obţine un sos. Se lasă în continuare la foc mic să se topească eventualii bulgări de caramel, apoi se adaugă ananasul tăiat cubuleţe şi se lasă să fiarbă împreună pentru 10 minute.


Pastele se amestecă cu ananasul caramelizat.


Se unge un vas de jena cu unt şi se toarnă pastele cu sos. Se presară cu zahărul păstrat şi se dă vasul la cuptor pentru 10-15 minute la foc mic.


Sunt bune şi calde şi reci.


Se pot servi cu frişcă bătută sau îngheţată.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ananas caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

laura_n 1

26.03.2014, 17:51

arata foarte misto! nu am incercat niciodata ananasul in mancare

madi_marin 1

26.03.2014, 20:25

fetele, multumesc frumos! ma bucur mult ca sunteti incantate de reteta

Sylvia 1

28.03.2014, 20:39

super !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Penne delicioase la cuptor