Penne cu dovlecei si busuioc

de Doralinda in Penne, 12 Mar 2013 | 7907 vizualizari

 

O reteta pe cat de usoara pe atat de gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste penne
  • 400 gr sos rosii cu basilic(barilla)
  • 4 dovlecei taiati cubulete
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 lingurita usturoi ras
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • 2-3 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 3-4 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu dovlecei si busuioc:

Fierbem pastele in apa sarata. Punem uleiul intr-o craticioara sa sa incalzeasca apoi punem ceapa la calit si usturoiul. Lasam putin apoi adaugam si dovleceii si calim la foc mic cateva minute dar avand grija sa nu se topeasca dovlecei, sa ramana "al dente" crocanti. Punem sare si piper, dupa care punem si sosul de rosii, amestecam si mai lasam cateva minute(15 min). Luamm cu o paleta pastele si le punem in sosul de rosii, si putem adauga si putina apa in care au fost fierte pastele, amestecam putin si mai lasam cca 5 min. La urma punem patrunjelul si basilic taiat marunt, amestecam iar si luam de pe foc.

Gata de servit!

 

TIPS-URI

1

Putem pune in farfurie, deasupra la paste, putina branza gen feta .

RETETA IN IMAGINI

Penne cu dovlecei si busuioc-0
Penne cu dovlecei si busuioc-1
Penne cu dovlecei si busuioc-2
Penne cu dovlecei si busuioc-3
Penne cu dovlecei si busuioc-4

COMENTARII (25)

loredanaaa

loredanaaa 1

12.03.2013, 23:14

bune paste.Aici in italia se fac in fiecare zi dar am noroc ca le fac cam o data pe saptamana

Doralinda

Doralinda 1

13.03.2013, 08:39

De ce loredana, nici tu nu prea le ai cu pastele?! stiu, italienii cu asta traiesc! Langa ei sunt si eu!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

09.09.2013, 09:53

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!