Perisoare cu sos de rosii si ciuperci

de reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne, 4 Sep 2015 | 8263 vizualizari

 

O mancare satioasa si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Perisoare:
  • 500 gr carne tocata amestec vita-porc
  • 2 oua
  • 1 pumn de orez
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • Sos:
  • 1 conserva de rosii Cirio
  • 1 ceapa mare
  • 200 gr ciuperci
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu sos de rosii si ciuperci:

Preparam compozitia pentru perisoare amestecand carnea tocata, ceapa bine maruntita, orezul, ouale, verdeata tocata, piper si sare. Amestecam bine sa se omogenizeze si o lasam 15 minute sa stea pentru a se forma gustul si armoniza ingredientele. Cu mana umezita formam perisoare potrivite ca marime si le asezam pe un platou.


Intr-o oala punem apa de un lat de palma si lasam pe foc sa inceapa sa fiearba la foc potrivit. Dupa ce a inceput fierberea, luam perisoarele formate si le punem in oala. Le lasam sa fiarba 15 minute, sa se intareasca. Daca sunt mai multe le punem in doua transe. Pe masura ce fierb, vor iesi la suprafata. Le scoatem cu o paleta si le punem intr-un bol. Zeama rezultata in urma fierberii nu o aruncăm.


Tocam marunt ceapa mare, pentru sos. Curatam 3-4 catei de usturoi si ii taiem felii subtiri. Incingem o tigaie mai mare sau o cratita si calim usor ceapa tocata. Adaugam ciupercile taiate si le lasam sa se rumeneasca odata cu ceapa. Cand sunt gata punem usturoiul, sare si piper.


Pregatim un vas de yena in care punem ceapa,ciupercile si perisoarele. Deasupra adaugam conserva de rosii si zeama strecurata in care au fiert perisoarele. Dam la cuptorul incins, la 180 de grade pentru 30 de minute. Aromam cu verdeata.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru aroma putem adauga foi de dafin, verdeata, oregano, cimbru.

2

Cand fierbem perisoarele putem adauga frunza de dafin, sare, piper, cimbru si busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos de rosii si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

reisnaor_2006 1

04.09.2015, 22:50

multumesc mult

Xandrinne 1

05.09.2015, 09:02

andipanda 1

05.09.2015, 17:12

In 5 min.se face orezul din compozitie ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci si smantana