Perisoare cu sos de rosii si ciuperci

de reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne, 4 Sep 2015 | 23122 vizualizari

 

O mancare satioasa si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Perisoare:
  • 500 gr carne tocata amestec vita-porc
  • 2 oua
  • 1 pumn de orez
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • Sos:
  • 1 conserva de rosii Cirio
  • 1 ceapa mare
  • 200 gr ciuperci
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu sos de rosii si ciuperci:

Preparam compozitia pentru perisoare amestecand carnea tocata, ceapa bine maruntita, orezul, ouale, verdeata tocata, piper si sare. Amestecam bine sa se omogenizeze si o lasam 15 minute sa stea pentru a se forma gustul si armoniza ingredientele. Cu mana umezita formam perisoare potrivite ca marime si le asezam pe un platou.

Intr-o oala punem apa de un lat de palma si lasam pe foc sa inceapa sa fiearba la foc potrivit. Dupa ce a inceput fierberea, luam perisoarele formate si le punem in oala. Le lasam sa fiarba 15 minute, sa se intareasca. Daca sunt mai multe le punem in doua transe. Pe masura ce fierb, vor iesi la suprafata. Le scoatem cu o paleta si le punem intr-un bol. Zeama rezultata in urma fierberii nu o aruncăm.

Tocam marunt ceapa mare, pentru sos. Curatam 3-4 catei de usturoi si ii taiem felii subtiri. Incingem o tigaie mai mare sau o cratita si calim usor ceapa tocata. Adaugam ciupercile taiate si le lasam sa se rumeneasca odata cu ceapa. Cand sunt gata punem usturoiul, sare si piper.

Pregatim un vas de yena in care punem ceapa,ciupercile si perisoarele. Deasupra adaugam conserva de rosii si zeama strecurata in care au fiert perisoarele. Dam la cuptorul incins, la 180 de grade pentru 30 de minute. Aromam cu verdeata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru aroma putem adauga foi de dafin, verdeata, oregano, cimbru.

2

Cand fierbem perisoarele putem adauga frunza de dafin, sare, piper, cimbru si busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos de rosii si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc cu cartofi si ciuperci