Perisoare de pui in sos de rosii cu busuioc

de T I M E A in Pui, 18 Iun 2013 | 21783 vizualizari

 

Vazusem acu ceva timp niste perisoare la Miha, nu mai stiam daca erau cu sos alb sau rosu dar eu aveam o pofta nebuna sa mananc ceva cu mult busuioc proaspat, asa ca am facut cu sos de rosii. Ador busuiocul si sosul facut a fost un deliciu impreuna cu perisoarele de pui. A fost un pranz de duminica reusit alaturi de alte bunatati.

 

INGREDIENTE

  • 450 gr piept de pui dezosat
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 morcov
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • Sos:
  • 2 cani suc de rosii
  • 6 linguri pasta de gogosari cu rosii
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • 2 lingurite zahar
  • 3 catei de usturoi proaspat
  • busuioc proaspat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de pui in sos de rosii cu busuioc:

Tocam carnea impreuna cu ceapa. Morcovul il dam pe razatoarea mica. Amestecam totul adaugand oul, orezul spalat bine, sarea si verdeturile. Eu amestec de obicei cu mana pentru ca se omogenizeaza totul mult mai bine.


Intr-o oala de 2-3 l punem apa la fiert cu putina sare.


Cu mainile unse cu putin ulei formam perioarele sub forma unor bile mai maricele si le punem in apa cand aceasta incepe sa fiarba. Mie mi-au iesit 18 perisoare.


Lasam sa fiarba perisoarele pana se ridica la suprafata, apoi le scoatem cu o paleta direct in vasul in care urmeaza sa le punem la cuptor. Eu am calculat gresit marimea vasului si am mai avut nevoie de inca un vas mai mic :).


Separat amestecam sucul de rosii cu pasta de gogosari. Adaugam sarea, zaharul, usturoiul tocat marunt si busuiocul tocat si amestecam.


Turnam sosul peste perisoare si dam tava (sau tavile :) ) la cuptorul preincalzit la 185 de grade timp de 30-35 minute.


Scoatem din cuptor si mai presaram deasupra busuioc proaspat tocat apoi servim.


 

TIPS-URI

1

In loc de piept de pui puteti folosi pulpe de pui dezosate

2

Recomand putin zahar in sosul de rosii pentru ca ii ia din aciditate

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de pui in sos de rosii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Krystyan Trendy 1

11.11.2013, 08:55

apetisante

MOKUSKA 1

13.01.2015, 13:59

nu stiu de ce nu m-am gandit si eu la asa o bunatate de mancare

silvianart 1

07.01.2017, 13:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastai cu piept de pui si sos de rosii