Peste cu fructe de mare

de nico15 in Salau, 29 Noi 2010 | 5396 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet de coctail de fructe de mare(caracatita, calamar, surimi)
  • 1 file de salau
  • condimente pentru peste
  • sare,
  • piper,
  • boia
  • 2 catei de usturoi
  • 30 g de capere
  • 100 ml de vin rosu
  • sos de stridii - cateva picaturi deoarece este foarte sarat
  • 1 frunza de dafin
  • un praf de rosii uscate de la Kamis
  • folie de aluminiu
  • 1-2 feli de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu fructe de mare:

Se asezoneaza fileul de salau si se unge in prealabil cu ulei de masline, de jur imprejur se pun fructele de mare(care sunt prefierte), se sareaza, pipereaza, se adauga cateii de usturoi taiati fin, se pun caperele. Se stropeste cu vin, se pune un praf de rosii si putina boia dulce/picanta dupa gustul fiecaruia. Se stropeste cu vin si se adauga pe peste cele doua rondele de lamaie si se picura cateva picaturi de sos de stridii.

Se face o barcuta din aluminiu, se infasoara totul in acesta, se pune intr-o tava unsa in prealabil cu ulei si se da la cuptor 15 minute. Se scoate dupa aceasta perioada si se verifica daca este gata se desface barcuta si se va servi direct din aceasta. Un deliciu.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salau ca-n Ardeal