Peste cu sos de ciuperci si orez rosu

de ianculubita in Peste, 25 Ian 2014 | 5276 vizualizari

 

Va recomand asa ceva,are un gust incredibil!!

 

INGREDIENTE

  • 3fileuri de peste alb
  • SOS
  • 1lingura unt
  • 1ceapa mica
  • 300g ciuperci pleutorus
  • 400ml smantana lichida
  • 100ml vin alb
  • 2catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • GARNITURA
  • 1ceasca orez rosu
  • 1anason stelat
  • 2pastai de cardamom
  • 1ceapa mica
  • 50g unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu sos de ciuperci si orez rosu:

Fileurile spalate,condimentate cu sare si piper apoi le lasam deoparte pe o farfurie.


Ciupercile le punem intr-un vas cu apa si le tinem la fiert 30min dupa care le scurgem si le taiem julien sau cubulete;in tigaie punem unt,ceapa tocata marunt sa se caleasca,adaugam ciupercile,usturoiul marunt,dupa cateva minute vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam smantana,condimentam apoi punem pestele avand grija ca sa fie acoperit de sos si mai lasam pe foc 5min cu capac apoi oprim


Pentru garnitura,punem intr-un vas pe foc orezul spalat,3cesti cu apa,ceapa tocata marunt,anasonul,cardamomul si lasam sa fiarba incet si cu capac;dupa ce orezul a fiert si apa a scazut,scoatem anasonul,cardamomul,condimentam cu sare si adaugam untul amestecand bine


Servim pe farfurie orezul,alaturi de peste cu sos.

 

TIPS-URI

1

sa nu va asteptati ca acest orez sa fiarba si sa se umfle la fel ca si orezul alb

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos de ciuperci si orez rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Micutza Luana 1

25.01.2014, 18:11

danakarin 1

25.01.2014, 18:15

Pai n-a ajuns ciorba? A mai trebuit sa faci si peste? Tot la cererea publicului? Orezul ala cu cardamom si anason trebuie sa fie de milioane!

ianculubita 1

26.01.2014, 14:50

Asa este,un orez de milioane

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de iaurt si menta