Peste (dorada si somon) la cuptor

de Bucatardinpasiune in Peste, 28 Mai 2013 | 4012 vizualizari

 

Am cam lipsit in ultimul timp, desi am doua retete in asteptare, deja gatite, pozate si de mult mancate. Na, că fac si rime!!! :-) O sa incep cu ceva pe cat de simplu de pregatit, pe atat de delicios - dorada/somon la cuptor cu busuioc, lamaie, pe pat de cartofi, rosii cherry si broccoli, totul stropit din belsug cu ulei de masline si vin alb. Bun de te lingi pe degete, nu altceva! Dorada a fost pregatita pentru mine, iar somonul pentru sotul meu, pentru ca el nu este un fan al gustului dulceag al doradei. Modul de peparare a fost acelasi, doar ca in tava cu somon nu am folosit broccoli, pentru ca nu-i place absolut deloc si i-am adaugat in plus putin chilli super picant! Asadar, cuptorul meu a fost gazda a doua tavi, cu 2 tipuri de peste, fiecare după gustul fiecaruia. Bine ca familia nu este prea numeroasa, ca mi-ar mai fi trebuit un cuptor si cine stie ce alte specii de peste! :-)

 

INGREDIENTE

  • - 1 dorada medie/1 file de somon de aproximativ 300 gr.,
  • - 4 cartofi noi medii,
  • - 5 rosii cherry,
  • - 6 buchetele mici de broccoli,
  • - 1 felie lamaie,
  • - 10 frunze de busuioc proaspat,
  • - 5 catei de usturoi,
  • - 250 ml. vin alb demisec,
  • - 5 linguri ulei de măsline extravirgin,
  • - 1 chilli, numai daca vreti un peste picant (după cum am scris in introducere, eu l-am adaugat numai la somon)
  • - sare de mare şi piper proaspăt râşnit, după gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste (dorada si somon) la cuptor:

Dorada a fost gata curatata, eviscerata, asa ca doar a trebuit doar s-o spăl bine. In interiorul ei am introdus o felie de lamaie, 4 - 5 frunze de busuioc, 2 cătei de usturoi, presati usor cu lama cutitului, pentru a-si elibera cu usurinta aroma, sare de mare si putin piper.


Am uns o tava yena cu ulei de masline si am asezat in ea cartofii taiati rondele, pestele, buchetelele de broccoli, rosiile cherry intregi, restul frunzelor de busuioc pe care le-am rupt in mai multe bucatele. Am stropit cu ulei de masline si vinul alb, apoi am asezonat cu sare si piper.


Am acoperit tăvile cu folie de aluminiu si le-am introdus pentru aproximativ 20 de minute, in cuptorul incins in prealabil. Dupa cele 20 de minute, am indepartat folia de aluminiu si am mai lasat la cuptor pana cand legumele si pestele s-au rumenit la suprafata. Am servit alaturi de un vin alb, demisec!


Sper ca v-am incantat privirile si v-am facut papilele gustative curioase!


Enjoy!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste (dorada si somon) la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

28.05.2013, 20:51

Ce prezentare frumoasa

ANNA_46 1

28.05.2013, 21:47

Peste daaaaa , as papa oricand , ce bine arata

Bianca_Sacuiu 1

03.06.2013, 15:20

bun bun!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Dorada la cuptor